Борба и прогонване на къртици

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

По естеството на използваната храна, къртицата всъщност е полезна, тъй като унищожава множество насекоми и ларвите им, вредящи по растенията. При ровене и търсене на храна обаче тя вреди, понеже разкъсва корените, повдига младите и все още недобре вкоренени растения и подкопава тировете. За съжаление, това нейно неумение да ги пази е честа причина да ни повикат за прогонване на къртици. Често минава от край до край под редовете току-що засадени растения, привлечена от внесените с оборския тор червеи и насекоми, което е причината да не искаме да я прогонваме. Реално къртицата вреди предимно в парниците при отглеждане на разсада и в градините в първите двадесетина дни след разсаждане. Нейното прогонване попринцип спасява Вашата току що засадена култура, но пък така ще си имате и грижи с насекомите. Все пак обаче предлагаме процедури и за пръскане против насекоми, а процедурата за прогонване на къртици е напълно безвредна за животните и околните, тъй като е напълно биологичен репелент за прогонване.


Не рядко ползваните репеленти за прогонване, сигнални и електромагнитни устройства имат временен ефект при прогонването. След което те свикват с тях и започват да ги заобикалят и се налага да мислите нови методи за прогонване на къртици. За успех е необходим комбиниран професионален метод за прогонване и третиране от специалисти с дълъг опит в тази посока. Един хуманен метод за прогонване на къртици от терена е ползването на звукови и сигнални устройства, които прогонват къртиците. Те ще са ефективени единствено ако се положат като бариера в целия терен. Добре е при подозрение за къртици, реакцията да е бърза за тяхното прогонване. Женските раждат до осем малки за сезона и следващата година от 20 къртичините ще станат тройно и ще имате затруднения с тяхното прогонване. За прогонване на къртици, според условията, сезона и времето, могат да бъдат използвани димки, химични средства, капани и други методи. Димките са с прогонващо действие, отделят въглероден диоксид и по този начин прогонват къртиците. Те се полагат след професионална преценка, съобразно навиците на животното, подходящ момент и условия за действие, близост на вредителя до терена, сезон и час от денонощието, в който къртиците са активни. Тяхното прогонване напомнямае, че се случва напълно безвредно за тях и с биологични репеленти доказани в средите за прогонване!


Тагове:
борба с къртици, къртица, пръскане, против, борба, вредители, дератизация, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv kurtici, borba sus kurtici, progonvane na kurtici, kurtici, kurtica, pruskane, uni6tojavane, protiw

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент