Борба и прогонване на сляпо куче

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Сляпото куче е бозайник вегетарианец. Това е един сравнително едър гризач с дължина на тялото до около 30 см. и тегло 700 г., което прави процедурата по прогонване на сляпо куче трудоемък процес. Опашката на сляпото куче е редуцирана, скрита под кожата, очите също. Прекарва живота си под земята поради, което може да разоре цялата градина и би била най-честата причина, да искате да прогоните сляпото куче. Не обича да има течение и свеж въздух, по което се различава от къртицата. Под земята прокарва двуетажни тунели, всеки със своето предназначение. Тунелите, прокарани на дълбочина 15-25 см., т.е. на дълбочината на кореновата система на растенията това са тунелите за хранене.Прогонването на сляпо куче в тези случаи е сложно поради множеството изходи, които то може да си направи.

Тунелите прокарани на дълбочина 1.5 до 2-3 метра, са свързани с първите, но в тях сляпото куче изгражда летни и зимни гнезда и складове за храна, което го прави трудно за прогонване. Този бозайник живее в семейство, което се състои от един мъжки и две женски. Тези семейства са устойчиви и се разпадат само при смърт на един от партньорите. Женските раждат по 2 до 3 малки. Наистина “сляпото куче” е без зрение, но това не му пречи да нанася огромни щети на селското и горското стопанство, прогризвайки кореновата система на растенията, което най-често както казахме вече налага прилагането на процедурата по прогонване на сляпо куче. Храни се главно с луковици, корени и кореноплоди, с което нанася големи щети в зеленчуковите и цветни градини. Всички градинари са били неприятно изненадани, когато започнат да прибират картофите, например, и намират само тук там по някой дребен картоф или са виждали с очите си как изчезват под земята лук, чесън, моркови, салати, марули, лалета и нарциси. Вижте в нашата ценова листа колко струва професионално прогонване на сляпо куче и се замислете на каква стойност ще оцените щетите от сляпото куче. (Тук може да видите ценовата ни листа за прогонване на сляпо куче.)Сляпото куче не спи зимен сън, то е активно целогодишно. За целта си изкопава хранилища, в които складира запаси за зимата. Някои неща, като картофи, моркови, луковици от лалета, които са му удобни, ги прибира цели. Други, като салатено и фуражно цвекло, ги нарязва на подходящи по форма и размер части, които прибира в хранилищата.

И къртицата и сляпото куче прокарват в градината или двора тунели, като избутват пръстта от тях на повърхността на почвата. С други думи няма вариант в който да не разберете, че си имате работа с вредител и знаете ,че стигаме до решението за прогонване на сляпо куче в случай, че става дума за него. Купчините на къртиците са с различна големина докато на сляпото куче са еднакви по големина и са разположени в права линия. Огледайте добре овредения терен преди да ни сигнализирате за да сме по-добре запознати с какво си имаме работа и как да Ви помогнем най-ефективно в процеса на прогонване.
Това, че унищожава много насекоми и вредители по растенията, както и мишки я прави полезна къртицата за разлика от сляпото куче. Но при ровенето и търсенето на храната, тя разкъсва корените и често повдига младите и неукрепнали растения, разваля разсадите. Привлича я и компоста, богат на червеи и насекоми. По тази причина тя е вредна, особено в парници, оранжерии, зеленчукови градини. Когато растенията са укрепнали, тя не е опасна. Къртицата се прогонва много по-лесно от сляпото куче. Напомняме ,че процеса по прогонване на сляпо куче или къртица е напълно безвреден за тях и се прави с биологични средства!


Тагове:
прогонване на сляпо куче, борба със сляпо куче, куче, сляпо, пръскане, прогонване, против, борба, вредители, дератизация, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv sliapo kuche, borba sus sliapo kuche, progonvane na sliapo kuche, kuche, sliapo, pruskane, protiw

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент