Борба и прогонване на сляпо куче

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Сляпото куче е бозайник вегетарианец. Това е един сравнително едър гризач с дължина на тялото до около 30 см. и тегло 700 г., което прави процедурата по прогонване на сляпо куче трудоемък процес. Опашката на сляпото куче е редуцирана, скрита под кожата, очите също. Прекарва живота си под земята поради, което може да разоре цялата градина и би била най-честата причина, да искате да прогоните сляпото куче. Не обича да има течение и свеж въздух, по което се различава от къртицата. Под земята прокарва двуетажни тунели, всеки със своето предназначение. Тунелите, прокарани на дълбочина 15-25 см., т.е. на дълбочината на кореновата система на растенията това са тунелите за хранене.Прогонването на сляпо куче в тези случаи е сложно поради множеството изходи, които то може да си направи.

Тунелите прокарани на дълбочина 1.5 до 2-3 метра, са свързани с първите, но в тях сляпото куче изгражда летни и зимни гнезда и складове за храна, което го прави трудно за прогонване. Този бозайник живее в семейство, което се състои от един мъжки и две женски. Тези семейства са устойчиви и се разпадат само при смърт на един от партньорите. Женските раждат по 2 до 3 малки. Наистина “сляпото куче” е без зрение, но това не му пречи да нанася огромни щети на селското и горското стопанство, прогризвайки кореновата система на растенията, което най-често както казахме вече налага прилагането на процедурата по прогонване на сляпо куче. Храни се главно с луковици, корени и кореноплоди, с което нанася големи щети в зеленчуковите и цветни градини. Всички градинари са били неприятно изненадани, когато започнат да прибират картофите, например, и намират само тук там по някой дребен картоф или са виждали с очите си как изчезват под земята лук, чесън, моркови, салати, марули, лалета и нарциси. Вижте в нашата ценова листа колко струва професионално прогонване на сляпо куче и се замислете на каква стойност ще оцените щетите от сляпото куче. (Тук може да видите ценовата ни листа за прогонване на сляпо куче.)Сляпото куче не спи зимен сън, то е активно целогодишно. За целта си изкопава хранилища, в които складира запаси за зимата. Някои неща, като картофи, моркови, луковици от лалета, които са му удобни, ги прибира цели. Други, като салатено и фуражно цвекло, ги нарязва на подходящи по форма и размер части, които прибира в хранилищата.

И къртицата и сляпото куче прокарват в градината или двора тунели, като избутват пръстта от тях на повърхността на почвата. С други думи няма вариант в който да не разберете, че си имате работа с вредител и знаете ,че стигаме до решението за прогонване на сляпо куче в случай, че става дума за него. Купчините на къртиците са с различна големина докато на сляпото куче са еднакви по големина и са разположени в права линия. Огледайте добре овредения терен преди да ни сигнализирате за да сме по-добре запознати с какво си имаме работа и как да Ви помогнем най-ефективно в процеса на прогонване.
Това, че унищожава много насекоми и вредители по растенията, както и мишки я прави полезна къртицата за разлика от сляпото куче. Но при ровенето и търсенето на храната, тя разкъсва корените и често повдига младите и неукрепнали растения, разваля разсадите. Привлича я и компоста, богат на червеи и насекоми. По тази причина тя е вредна, особено в парници, оранжерии, зеленчукови градини. Когато растенията са укрепнали, тя не е опасна. Къртицата се прогонва много по-лесно от сляпото куче. Напомняме ,че процеса по прогонване на сляпо куче или къртица е напълно безвреден за тях и се прави с биологични средства!


Тагове:
прогонване на сляпо куче, борба със сляпо куче, куче, сляпо, пръскане, прогонване, против, борба, вредители, дератизация, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv sliapo kuche, borba sus sliapo kuche, progonvane na sliapo kuche, kuche, sliapo, pruskane, protiw

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент
Стършели фирма,Фирми за борба с вредители,фирми за борба змий,фирма за пръскане против насекоми,фирма за пръскане против бълхи,фирма за пръскане срещу мравки, фирма за пръскане срещу кърлежи,фирма за премахване на мишки,фирма за премахване на склопендри,фирма за премахване на къртици,фирми за борба с дървеници,Фирма за борба с хлебарки,Фирма за борба с комарите, Премахване на стършелово гнездо,Как да убием стършели,Изображение на стършел, Унищожаване на стършели,Премахване на стършели,Прогонване на стършели, средство против оси и стършели, Как да се отърва от стършели,борба с оси и стършели, Как изглежда стършел, Как да прогоним стършели, Кърлежи фирма, Как да убием кърлежи,Изображение на кърлеж, Унищожаване на кърлежи,Премахване на кърлежи,Прогонване на кърлежи, средство против кърлежи, Как да се отърва от кърлежи,борба с кърлежи, Как изглежда кърлеж, Как да прогоним кърлежи, Мравки фирма, Как да убием мравки,Изображение на мравка, Унищожаване на мравки,Премахване на мравки,Прогонване на мравки, средство против мравки, Как да се отърва от мравки,борба с мравки, Как изглежда мравка, Как да прогоним мравки, Склопендри фирма, Премахване на склопендри,Как да убием склопендри,Изображение на склопендра, Унищожаване на склопендра,Премахване на склопендри,Прогонване на склопендри, средство против склопендри, Как да се отърва от склопендри,борба с склопендри, Как изглежда склопендра, Как да прогоним склопендри, Змий фирма, Премахване на змий,Как да убием змий,Изображение на змия,Унищожаване на змий,Премахване на змий,Прогонване на змий, средство против змий, Как да се отърва от змий,борба с змий, Как изглежда змия, Как да прогоним змий, Фирма къртици, Премахване на къртици,Как да убием къртица,Изображение на къртица, Унищожаване на къртици,Премахване на къртици,Прогонване на къртици, средство против къртици, Как да се отърва от къртици,борба с къртици, Как изглежда къртица, Как да прогоним къртици, Комари фирма, Премахване на Комари,Как да Комари,Изображение на Комари, Унищожаване на Комари,Премахване на Комари,Прогонване на Комари, средство против Комари, Как да се отърва от Комари,борба с Комари, Как изглежда Комари, Как да прогоним Комари, Оси фирма, Премахване на Оси,Как да убием Оси,Изображение на Оса, Унищожаване на Оси,Премахване на Оси,Прогонване на Оси, средство против оси , Как да се отърва от Оси,борба с оси, Как изглежда осаКак да прогоним оси Пръскане гущери,пръскане против змий,премахване гнездо на оси,vrediteli,вредители,стършели, мравки,превента,змий,къртици,кърлежи,сънливци,комари,пръскане хлебарки,ръсене, дървеници, Фирми за борба с оси .