Борба и прогонване на сънливци (съсели)

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Сънливци (Gliridae) или още съсели е семейство дребни бозайници от разред Гризачи (Rodentia). Включва 9 рода с около 30 вида, разпространени в Евразия и Африка. Борбата с тях и прогонване на сънливците(съсели), не винаги може да се окаже най-лесната задача. На външен вид живеещите на земята сънливци приличат на мишки, а дървесните форми — на дребни катерици. Дължината на тялото с главата достига 200 mm, а на опашката - 160 mm. Предните крайници имат четири, а задните пет пръста. Козината е гъста, мека и едноцветна, сива или кафеникава. Характерна особеност на сънливците, в сравнение с останалите гризачи, е липсата на сляпо черво.


Къде най-често се иска прогонване на сънливци(съсели)?
Сънливците обитават горските и извънселищните райони, където има орехови и лешникови дървета, с чиито плодове основно се хранят. А каква би била основната причина да искате прогонване на сънливци(съсели)? Консумират също така листа, семена и плодове, като нагризват гроздето и плодовете, причинявайки загуби на производителите. Наименованието си носят от това, че през по-голямата част от годината (от ноември до май) спят зимен сън, изпадайки в хибернация. Помислете каква би била щетата от тяхната вреда и колко би струвало поне една обработка за прогонване на сънливци(съсели)! Сънливците(съселите) раждат веднъж, най-много два пъти годишно, най-често през през юли-август, по 4-6 малки, които до петнадесетия ден са слепи и глухи. Порасналите малки, също ще започнат да нанасят щети на продукцията и ще бъдат за прогонване. Гнездят в хралупи на дървета (някои видове и на открито по клоните на храсти и дървета), в тавани на хижи и стопански постройки (главно големият сънливец). Създават дискомфорт за хората, които са дошли за да отпочинат, като ги стряскат и плашат, което би било причина за третиране и прогонване на сънливци(съсели). Сънливците са нощни животни — през деня спят, а нощем са активни, събират орехи и лешници и ги складират в близост до гнездата си. (Могат да се открият до няколко килограма орехи и лешници.) Ако започнат да Ви изчезват, а по дървото няма вече почти нищо, пък Вие изобщо не сте събирали, почти можете да сте сигурни ,че имате нужда от прогонване на сънливци(съсели). Техни неприятели са котки, порове, белки, нощни и дневни грабливи птици, плъховете, които са около 2-3 пъти по-големи от обикновения сънливец, когато се срещат с тях обикновено ги нападат и убиват. Което не прави разбира се плъха добър вредител и помощник в прогонване на сънливци(съсели). Напротив по-добре да бъде направено прогонване с нашите биологични средства, от колкото убито от плъх. В тази връзка трябва да споменем, че използваме както казахме САМО биологични средства за тяхното прогонване, които са безвредни за околните и самите тях.


Тагове:
борба със съниливци, сънливци, сънливец, съсели, съсел, унищожаване, пръскане, против, борба, вредители, дератизация, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv sunlivci, borba sus sunlivci, unishtojavane na sunlivci, sunlivci, sunlivec, suseli, susel, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент