Пръскане против бълхи



За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
КИЛАРИТЕ за това как бълхите достигат до нас : .
Пръскане против бълхи се предлага от Унищожители на вредители, като услуга по дезинсекция под контрола на РЗИ ( бивше ХЕИ) и касае третиране на домашни помещения, заведения, хранителни и производствени обекти за унищожение на наличната в терена популация хлебарки. Унищожаването на бълхи е ефективно, когато се извършва с комбинирани методи и средства, спрямо биологията на паразитите. Извършваме еднократни обработки за пръскане против бълхи, а също сключваме и абонаментни ДДД договори отговарящи на изискванията на РЗИ (бивше ХЕИ), агенцията по храните ДВСК и наредба №3 от министерство на здравеопазването (МЗ).
Как и по какъв начин бълхите достигат до нас?
Чести проблеми, свързани с бълхите са атаките по домашни любимци, но от тях страдат домове, къщи, складове и транспортни средства. Бълхите са упорит и бързо размножаващ се паразит, пренасящи се лесно между градове или държави.

Пръскането против бълхи най-често е свързано с домашни любимци, посредством препарати, каишки и др., като се извършва според упътването. Често при системно нападение на терени, се ползват препарати от аптеката за пръскане против бълхи. В начална фаза, те могат да бъдат полезни, ако са избрани правилно.

При масова зараза с паразита се вижда, че горните средства за борба с бълхи са крайно недостатъчни. Тук работа могат да свършат методите на професионалната дезинсекция, със специализирани мерки и средства за пръскане против бълхи.
Бълхите са голяма напаст, с бързото си размножаване и устойчивостта си на химически препарати за пръскане във всички фази на развитие, освен на възрастни насекоми. Това е причината трайното им унищожаване да изисква системни усилия, комплексни обработки и пълно обезпаразитяване на обекта, съчетано със системно пръскане против бълхи на всички рискови места.
Как се извършва професионалното пръскане против бълхи?
Обичайно при първия контакт питаме за точна идентификация на проблема. Бълхите понякога се бъркат с атаки от други насекоми. Ако заразата е напреднала, всичко става очевидно. Вижда се как паразитите скачат. Чаршафите са покрити точки от изпражненията им. Намираме ги по тялото, в дрехи, панталони, а кожата е покрита със ситни точки от ухапванията им.

Ако стадият е начален и има само ухапвания, без наличие на видими насекоми, атаките на бълхи могат да се объркат с тези на дървеници. Бълхите правят ситни точици при ухапване, а дървениците образуват широки обриви. Дървениците бързо пият кръв и изчезват в нощта. Бълхата ще хапе денонощно, ако е гладна и лесно ще я видите в леглото или по тялото си.

Пръскането срещу бълхи се извършва спрямо специфичните условия в средата и големината на заразата. Разпространението на паразита протича по различен начин в стаи, апартаменти, къщи, складови или работни помещения. Спрямо условията, се избира вида третиране, комплекс от мерки и тип подходящ професионален препарат за пръскане против бълхи.
Как да различим ухапването от бълхи от другите вредители?
  • Ухапванията от бълхи са най-често по краката, като пъпчиците са сравнително малки по размер. Самото ухапване е безболезнено, тъй като те отделят болкоуспокояващи вещества и най-често води до кожни обриви и алергии.
  • При дървениците ухапванията са само през нощта и пъпките могат да бъдат доста по-болезнени и с по-големи размери от тези на бълхите.
  • Освен с дървеници нахапванията от бълхи могат да се сбъркат и с такива от комари или кърлежи. Само, че кърлежите винаги се задържат за кожата, а комарите нападат предимно нощно време.
Как протичат обработките за пръскане против бълхи в жилища и дворове?
  1. При пръскане против бълхи в апартаменти и жилищни помещения, необходимо е в мястото да няма открити храни. По време на обработката, за безопасност, в стаите не трябва да има деца или възрастни. Домашните любимци се изнасят навън, както и аквариумите с риби.
  2. Помещенията се третират основно и се обработват изцяло. Препаратите се избират спрямо тежестта на случая и помещението. Обработва се с пръскане, с контактни препарати или фумиганти, засягащи дихателната система на паразита. След обработка се налага затваряне на помещението и спазване на карантинен срок, с последващо проветряване. При наличие на домашни любимци, обор или ферма, обезпаразитяването винаги стартира от животните.
  3. При обработки на къщи с двор, помещенията се третират по същия начин, но е задължително опръскване и на двора. Обемът на обработката е тясно свързан с условията в средата. Ако дворът е в близост до ферма за селскостопански животни, трябва да се извърши пълно обезпаразитяване на терена. При наличие на домашни или безстопанствени кучета, котки и други животни, едно третиране според възможността ще снижи риска от повторна зараза.
  4. Ако паразитите са нападнали кооперация, те често са в общите и частни мазета, от които плъзват навсякъде. Пръскане против бълхи в този случай трябва да е съпътствано от дератизация срещу плъхове, мишки и други гризачи. Отвори и прозорци е препоръчително да бъдат уплътнени, за защита от проникване на скитащи кучета и котки, пренасящи бълхи.
Колко и какви обработки се правят за трайно пръскане против бълхите?
Препаратите за третиране на помещения и животни са различни като състав, дозировка и метод на употреба. Те се избират от професионалния дезинсектор, спрямо случая, условията и възможностите на клиента. Препаратите под форма на микрокапсули са устойчиви на атмосферни влияния и имат по-дълго остатъчно действие, продължаващо няколко месеца. Обичайно първата обработка в борбата за пръскане против бълхи се извършва с пръскане, посредством прахообразни разтворяеми контактни препарати. С нея се отстраняват всички живи възрастни форми на бълхите. За трайно унищожаване обаче е необходимо да се третира повторно, с цел убиване на новоизлюпените от снесените навсякъде яйца насекоми.

Втората обработка за пръскане против бълхи е препоръчително да се извърши след седем, максимум десет дни, спрямо биологията на насекомите. Добре е тя да се направи с микрокапсулни препарати, за по-дълго остатъчно действие и превенция. При третиране на двор и терени, препаратите действат едновременно срещу бълхи и кърлежи.

Предварителната подготовка преди пръскане против бълхи, изисква изваждане навън на храни и домашни любимци. При опръскване на зелен терен, добре е той да бъде окосен. Окосяването спестява разход на препарат, което се отразява на цената на услугата. То също предотвратява удобни условия за нова зараза с бълхи и подпомага ефективността и дългосрочността на третирането.
Пръскане против бълхи в производствени помещения, обекти и складове.
Бълхите са непретенциозен и бързо пренасящ се паразит. Те нападат не само домашни, но и обществени помещения, складове, магазини, кина, работни помещения, театри и транспорт. Могат да се разпространят в самолети, кораби, автобуси, транспортни контейнери, заводи и складове, а в жилищните помещения виреят от мазето до тавана.

Всички затворени работни, домашни и обществени помещения се третират за пръскане против бълхи чрез препарати с бърз нокдаун ефект. Възрастните насекоми умират моментално. Според условията се извършва карантина на помещението, последвана от проветряване.
При наличие на външни терени, обработките изискват сухо време, без валежи. Подходящото време за пръскане против бълхи е сутрин и вечер, по хладина. Препаратите за външни терени действат необходимото за пръскане против бълхите време, след което се изпаряват. След карантинния срок за действие на препарата, площта е безопасна за употреба.
Какви болести могат да пренесат тези насекоми?
Най-масовото оплакване след нахапване от бълхи са кожните обриви и алергиите. Обаче в следствие на близостта им с гризачите тези насекоми са преносители и на ендемичен миши тиф, туларемия, чума и дори антракс.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
След обаждане и контакт, при желание за услуга пръскане против бълхи, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по борба с всякакъв вид вредители в работно, извънработно време, работни и почивни дни.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
пръскане против бълхи, бълхи, пръскане, унищожаване, против, борба, вредители, дезакаризация, отстраняване, дезинсекция, ДДД, фирма, препарати, третиране, бълха, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv bulhi, pruskane, unishtojavane na bulhi, bylhi, balhi, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент