Пръскане против дървеници



За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
КИЛАРИТЕ-за борбата с дървениците:
Пръскане против дървеници е метод и част от процеса по дезакаризация (пръскане против вредни дървеници). Това е процес, свързан с редица комплексни методи за, превенция и третиране на дървениците. Дървениците са масов вредител в световен мащаб и унищожаването им е проблем, мобилизирал ред учени, фармацевти и специалисти. Наричани туристически паразити или пътешественици, постелните (креватните) дървеници и в момента пътуват незабелязано из целия свят, в дрехи и сакове на неподозиращи инвазията хора.

Дървениците са много упорити и устойчиви на химически влияния вредители. В добавка, те се крият дълбоко, на трудно достъпни места. Препаратите от аптечните мрежи за пръскане против дървеници за съжаление рядко са ефикасни. Унищожава се малък брой дървеници, а останалите плъзват пак след броени дни. Професионалната дезинсекция, като метод за пръскане против дървеници, ползва специализирани силни целеви препарати и комплексни мерки за отстраняване, съобразно биологията на вредителите. Провежда се масирана атака с обработка на всички засегнати помещения, целяща пръскане против паразита във всички негови форми и яйцата му за окончателно отстраняване.

Унищожители на вредители гарантира за високо качество на своите услуги. Имаме дългогодишен опит в пръскането против постелни (креватни) дървеници в търговски обекти и частни жилища. Постелните (креватни) дървеници кръвосмучат от хората, до колкото горските населяват храсти и дървета. Ползваме само най-висок клас пест препарати за пръскане против дървеници. Извършваме еднократни обработки срещу дървеници, а също сключваме и абонаментни ДДД договори отговарящи на изискванията на РЗИ (бивше ХЕИ), агенцията по храните ДВСК и наредба №3 от министерство на здравеопазването (МЗ).
Предварителна подготовка на помещенията за борба с дървеници.
  1. Най-важното е, че в жилищните сгради засегнати от постелни дървеници, трябва да се обработят всички помещения, които се обитават, а не само местата на които спите или отпочивате.
  2. Ден преди да ви посетят наши специалисти, трябва да изпрахосмучите или изметете внимателно целия под, за да отстраните част от яйцата им. Боклука изхвърлете в найлонова торбичка далеч от дома.
  3. Изпирайте личното и спалното си бельо на повече от 45-50 градусова температура, както преди, така и след услугата пръскане против дървеници. Това ще унищожи част от яйцата на дървениците.
Важно: Обикновено пръскането се осъществява за около 20-45 минути в зависимост от размера и състоянието на жилището
Как протичат обработките по пръскане против дървеници?
За сигурното им и пълно унищожаване, пръскането срещу дървеници се извършва във всички помещения, защото те се разнасят навсякъде със чехли, сакове, раници и дрехи. Третират се рисковите зони, легла, гардероби, нарове, секции, шкафове, дрешници, ракли и чекмеджета.

При някой случаи, по преценка на специалиста, се обработват и стените, защото дървениците залагат яйцата си под тапети, ламперии, мокети. Дървените первази, особено ако са разсъхнали или стари са също място за гнездене на дървеници. Обработва се всяка възможна фуга и цепнатина. В стаите обезателно не трябва да има открити, незапечатани храни.

По време на обработката за пръскане против дървеници, в помещенията не трябва да присъстват хора, домашни любимци, трябва да се изнесат всички аквариуми, птици, кучета котки и други животни. Карантината изисква 24 часа запечатване на помещенията. След обработка, проветряването трябва да е в рамките на поне 1 час, с налично течение.

Какви са препаратите за борба и пръскане против дървеници?
Препарати за пръскане против дървеници в търговските мрежи присъстват много и на тях винаги пише, че действат срещу дървеници. Излизат и много нови такива, действащи заразявайки гнездата и яйцата при контакт. За съжаление, те не се доказват в практиката. В световен мащаб, препаратите, вършещи наистина работа се броят на пръсти. Те действат на дихателната система на дървениците чрез изпарения, които ги унищожават, а не чрез досег.

Препаратът, действащ чрез изпарения, след пръскането влиза във всички фуги и цепнатини. Той прониква дълбоко и унищожава всички възрастни форми на дървениците. Това е професионален препарат, който е ниско токсичен по време на действието си, затова е задължително да се спазват точно инструкциите на дезинфектора за карантина.

След спиране ефекта на изпаренията и проветряване на помещението, препаратът вече е безопасен за живущите, защото няма остатъчно действие. Той е ниско токсичен само по време на изпаряването си, за определен времеви период. Дрехите задължително са опръскани, защото дървениците се крият често в тях. След обработката и преди ползване те се изпират.
Защо се извършва втора обработка ?
За пръскане против новоизлюпените от останалите яйца дървеници е нужно и второ третиране за да е пълен ефекта на обработката. За да се свърши реално работа и да е гаранцията пълна, втората обработка е наложителна.

Интервалът между първото и второто пръскане трябва да е между 7 и 10 дни и най-късно до 14 дни, а периода между второто и евентуално в изключително редки случай, трето пръскане се определя индивидуално и варира между 15 и 28 дни. При повторното третиране се ползва 10% отстъпка спрямо цената от първоначалната обработка.
Важно: Дори и две излюпени яйца могат да предизвикат повторно пламване на зараза. След втората обработка, дървениците са унищожени в помещението 99%.

Понякога, в изключително редки случай, може да има нужда от допълнително трето третиране. Обичайно това се налага в силно заразени жилища, с много натрупани, неизползвани мебели,книги, стари дрехи и др. В подобни места дървениците са проникнали изключително дълбоко и се налага допълнително пръскане, за да стигне препарата до тях. Тези случай са инцидент, класически с две професионални обработки се постига пълно пръскане против всички дървеници и популацията им. Имайте предвид, че след всяко пръскане не трябва да отмивате препарата поне 7 дни по възможност 14 дни и не перете опръсканите, дрехи,бельо и чаршафи на по-ниска температура от 45-50 градуса, като подът може да се мете или прахосмучи.
Как да разпознаете постелните (креватни) дървеници?
  • Нахапванията от постелни или известни още като креватни дървеници, стават предимно през ноща, като често първоначално се бъркат с ухапване от бълхи, комари и дори кърлежи.
  • Индикация за наличие на тези насекоми от по-дълъг период са кафеникаво червените малки точици засъхнала кръв по рамките на матраците и леглата, а също по стените, възглавниците и чаршафите.
  • Възрастните индивиди достигат 4-6 мм. дължина и имат червено-кафява окраска и предпочитат да живеят зад и в дървени повърхности (матраци, дюшемета, гардероби и т.н.).
  • Женските креватни дървеници снасят 1-5 яйца дневно в продължениe на около 2 месеца или общо 200 яйца през живота си.
  • Разпространението на тези вредители става най-често или пасивно - при транспортиране на мебели, дрехи или друг багаж, или активно - при предвижване на собствен ход по стени на жилищата, а в някои случаи и с помощта на птиците и прилепите.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
След обаждане и контакт, при желание за услуга пръскане против дървеници, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по борба с всякакъв вид вредители в работно, извънработно време, работни и почивни дни.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
унищожаване на дървеници,

дървеници, дървеница, унищожаване, пръскане, против, борба, вредители, дезакаризация, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv durvenici, pruskane, unishtojavane na durvenici, durvenica, darvenica, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane


Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент