Пръскане против комариЗа всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
Пръскане против комари със специални средства и техники за борба с тях под контрола на РЗИ (ХЕИ)
Цени за унищожаване
ЖилищеЦена
Боксониера24 лв.
Едностаен29 лв.
Двустаен34 лв.
Тристаен39 лв.
Четиристаен44 лв.
Пръскане против комари се предлага като услуга по дезинсекция от Унищожители и се извърша чрез пръскане или дим с топъл аерозол. Премахването на комари се осъществява чрез масивно пръскане или опушване на нападнатите площи с професионални средства и техника за масово пръскане против комари. Професионалното пръскане против комари е свързано главно с рязко намаляване на популацията посредством комбинирани методи и средства. Основните техники използвани за премахването им са обработка на водоеми, пръскане или третиране на площите с топъл аерозол под формата на дим в засегнатия терен с цел отстраняване на инсектите.

Борбата с комари е изключително трудна при масово заселени с тях терени. Те снасят яйцата си до 15 км. от нападнатото място и могат да живеят далеч от човека, прелитайки до него единствено за да се нахранят. Най-смислени и резултатни тук са профилактичните обработки по пръскане против комари, удрящи рязко популацията, свеждайки нападенията до минимум.
Кое в природата на комарите затруднява пълното им унищожаване?
Поради биологията на комарите, отстраняването им се превръща в предизвикателство.
В аптечната мрежа съществуват много препарати, репеленти и инсектицидни лампи, с локален резултат за пръскане против комари.
Често се пише, че комарите могат да бъдат ефективно и тотално отстранени, но това е далеч от действителността. Каква е причината за трудностите в пълното им унищожаване?

Комарите гнездят, снасят яйца и живеят извън нападнатото място и прелитат десетки километри, провокирани от глада. Обичайно това правят женските комари, а мъжките почиват във високите треви. При масово поразен терен, насекомите често се крият около площта, в декоративни храсти, в гората, в зеленясали води, локви или близо до водоем. Ако околните земи не се обработват регулярно, опасността от нарастване на популацията се завишава.

При малки популации в апартаменти, хората обичайно се справят с проблема сами. Трудността настъпва в къщи, заведения и площи близки до природата. Ако те не са пръскани, опушвани и не са нанесени ларвицидни препарати навреме от общината или фирми през необходимия сезон, проблемите се наблюдават в пълния им размер. Популацията нараства толкова, че не се вижда спасение и нищо познато не действа.
Подобни проблеми се виждат и в градските терени, особено такива близки до реки и езера. Ако годините са дъждовни и не може да се стартира навременно масивно третиране на паркове и площи от институциите, комарите се размножават толкова, че хората не смеят да се разхождат на открито. След градски обработки при стабилизиране на времето, проблемът драстично намалява, макар насекомите да не изчезват напълно.
Какъв е процесът по пръскане против комари в дворове, зелени площи и вътрешни части.
  • В къщи и дворове, обработките по пръскане против комари стартират с опръскване или под формата на дим с топъл аерозол на навеси, барбекюта, зелени огради, тераси и др. Малките алпинеуми се третират с ларвицидни таблетки. Обработват се всички зелени части, въздушно пространство и рискови места, в които комарите се крият.
  • В закрити и полуоткрити места се третират всички лампи, корнизи и стени. Препаратът за пръскане против комари е с остатъчно убиващо действие. Съставът му е безопасен за хора и домашни любимци, но кацне ли на него, комарът се заразява и скоро след това умира. Третирането на терасите, чести места за почивка на комарите след летеж, унищожава друга голяма част. След обработките, могат спокойно да се ползват репеленти и инсектицидни лампи, които вече ще имат някакъв ефект.
  • В блокове и мазета след наводнение, спукване на тръби, открити канализации и инциденти, отстраняването на комари протича по сходен начин. При обработка на закрито, в помещенията не трябва да има открити храни, а хора, домашни любимци и аквариуми се изнасят навън. Следва запечатване и проветряване на помещенията, със срок според избрания препарат.
  • В зелени терени след третиране съществува период на карантина в рамките на 1-час, поради гъстите облаци от извършването на обработката, която е под формата на дим. Външните терени са най-уязвими на атаки, затова обработките трябва да се повторят минимум два пъти, през 20 дни. При огромна популация комари, се налага трета обработка. Тя драстично ще снижи заселеността на вредителя за сезона в терена.
  • Като превантивни действия и подготовка, добре е да се окосят високите треви. Застоялите води в терена трябва да се отстранят, а площта да се поддържа чиста и суха. Най-смислени остават редовните профилактика и превенция. Ако обработките по пръскане против комари стартират още в началото на лятото или пика им през юни-юли, популацията на вредителя ще е много малка и няма да създава драстични проблеми за сезона.
Кои са професионалните техники за пръскане против комари?
Основно в комара, влияещо на борбата с него е връзката му с вода. Той се ражда, люпи и живее в нея. Наводни ли се мазето, над остатъчната вода се образува облак от комари, тръгващи по етажите. Комари ще се излюпят до дни в оставено на двора легенче, напълнено от дъжда. На село, ако завали след преминаване на крави по поляните, в малките дупки от копитата се появяват локвички. От тях още следващия ден излитат новоизлюпени комари.

На практика, един от най-смислените методи за превенция в унищожаването на комари е обработка на близки водоеми за изличаване на ларвите им. За съжаление, тя трудно се организира масивно от хората, макар да е най-успешния метод. Осъществява се чрез полагане на професионални таблетки във водоема спрямо кубатурата. Те убиват яйцата на комарите, без да се унищожават други насекоми, риби или живи създания, живеещи в естествена водна среда.

Обработката на водоем решава реално и най-масово проблема с комари за сезона. Тя не е лесна за огромни терени, но е практична при къщи, вили, терени с декоративни езерца, алпинеуми, басейни, заведения на открито с водни пързалки или други водни източници.

При липса на възможност за обработка на водоеми, начинът за пръскане против комари става, чрез опръскване или опушване на терена с топъл аерозол и професионални пест препарати. Третирането се извършва с техника за масивно поразяване - атомизатори, машини, работещи със студен и топъл аерозол. Третират се зелени площи и въздушно пространство, което заличава голяма част от женската популация.

При наличие на огромна популация комари за сезона, без предхождащи обработки, пръскането срещу комари в началото трябва да бъде направено поне два пъти, за рязко намаляване на вредителя. Пръскането или обработката с топъл аерозол се извършва сутрин или вечер, за пръскане против максимален брой активни комари по време на обработката. След поразяване на женските, се пристъпва към локални обработки срещу мъжките комари, които почиват в околната зеленина.
Какви мерки да вземем за да се предпазим от нападението на комари?
Борбата с комарите се води в две направления и за да бъде ефекта максимално положителен е желателно да се извършват два вида третиране, като се вземат под внимание вариантите по-долу. 1. Ларвицидни обработки.

За пръскане против яйцата и ларвите, които живеят във водата се извършват ларвицидни обработки, които се извършват в средата на юни с което се цели да не се допусне излитането на комара. Основна тенденция в Европа са ларвицидните обработки. Те са важен етап от борбата с комарите и играят решаваща роля за снижаване числеността на възрастните комари. За извършване на ларвицидни обработки най-широко се използват бактериалните ларвициди на база Бацилус турингиензис или регулатори на растежа.

2. Пръскане или опушване, чрез дим с професионални пест препарати.
За пръскане против възрастните комари, които живеят във въздуха се извършва пръскане с пест препарати или опушване под формата на дим с топъл аерозол. Местата за почивка на възрастните комари са храсти, дървета, мазета, обори, жилища и др. Някои видове комари хапят само през нощта, а други само през деня.

Важно: За да бъдат извършени обработките правилно и пълноценно, ние ви съветваме да повикате специалист с дългогодишен опит и професионално отношение към спецификата на тези вредители. Ние от унищожители разполагаме с най-съвременните препарати и техника за извършване на обработки пръскане против комари.
Какво още е важно да знаем за комарите?
  1. Комарите са кръвосмучещи насекоми, населяващи площи с по-голямо съдържание на влага, застояла или слабо течаща вода. В България са установени над 45 вида комари, като най-опасни са маларийните им представители - преносители на маларийната треска.
  2. Комарите имат 4 стадия на развитие: ЯЙЦЕ -> ЛАРВА -> КАКАВИДА -> ИМАГО.
  3. Борбата с комарите е специфична, защото първите три стадия от развитието им преминават във водна среда, а последният - имагото са активно летящите насекоми, които се хранят с кръв от топлокръвни (хора и животни) организми. Само женският комар смуче кръв. Той живее от 2-6 месеца, като снася 100-300 яйца. Мъжкият комар живее едва 15-20 дни. Доказано е, че комарите са гостоприемници на повече от 50 вирусни и бактериални инфекции, които могат да бъдат предадени при ухапване.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
След обаждане и контакт, при желание за услуга пръскане против комари, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по пръскане против всякакъв вид вредители в работно, извънработно време, работни и почивни дни.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
пръскане против оси, оси, оса, пръскане, унищожаване, против, борба, вредители, дезакаризация, отстраняване, дезинсекция, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv osi, unishtojavane na osi, osa, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент
Стършели фирма,Фирми за борба с вредители,фирми за борба змий,фирма за пръскане против насекоми,фирма за пръскане против бълхи,фирма за пръскане срещу мравки, фирма за пръскане срещу кърлежи,фирма за премахване на мишки,фирма за премахване на склопендри,фирма за премахване на къртици,фирми за борба с дървеници,Фирма за борба с хлебарки,Фирма за борба с комарите, Премахване на стършелово гнездо,Как да убием стършели,Изображение на стършел, Унищожаване на стършели,Премахване на стършели,Прогонване на стършели, средство против оси и стършели, Как да се отърва от стършели,борба с оси и стършели, Как изглежда стършел, Как да прогоним стършели, Кърлежи фирма, Как да убием кърлежи,Изображение на кърлеж, Унищожаване на кърлежи,Премахване на кърлежи,Прогонване на кърлежи, средство против кърлежи, Как да се отърва от кърлежи,борба с кърлежи, Как изглежда кърлеж, Как да прогоним кърлежи, Мравки фирма, Как да убием мравки,Изображение на мравка, Унищожаване на мравки,Премахване на мравки,Прогонване на мравки, средство против мравки, Как да се отърва от мравки,борба с мравки, Как изглежда мравка, Как да прогоним мравки, Склопендри фирма, Премахване на склопендри,Как да убием склопендри,Изображение на склопендра, Унищожаване на склопендра,Премахване на склопендри,Прогонване на склопендри, средство против склопендри, Как да се отърва от склопендри,борба с склопендри, Как изглежда склопендра, Как да прогоним склопендри, Змий фирма, Премахване на змий,Как да убием змий,Изображение на змия,Унищожаване на змий,Премахване на змий,Прогонване на змий, средство против змий, Как да се отърва от змий,борба с змий, Как изглежда змия, Как да прогоним змий, Фирма къртици, Премахване на къртици,Как да убием къртица,Изображение на къртица, Унищожаване на къртици,Премахване на къртици,Прогонване на къртици, средство против къртици, Как да се отърва от къртици,борба с къртици, Как изглежда къртица, Как да прогоним къртици, Комари фирма, Премахване на Комари,Как да Комари,Изображение на Комари, Унищожаване на Комари,Премахване на Комари,Прогонване на Комари, средство против Комари, Как да се отърва от Комари,борба с Комари, Как изглежда Комари, Как да прогоним Комари, Оси фирма, Премахване на Оси,Как да убием Оси,Изображение на Оса, Унищожаване на Оси,Премахване на Оси,Прогонване на Оси, средство против оси , Как да се отърва от Оси,борба с оси, Как изглежда осаКак да прогоним оси Пръскане гущери,пръскане против змий,премахване гнездо на оси,vrediteli,вредители,стършели, мравки,превента,змий,къртици,кърлежи,сънливци,комари,пръскане хлебарки,ръсене, дървеници, Фирми за борба с оси .