Пръскане против кърлежи



За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
КИЛАРИТЕ за борбата с кърлежите:
Пръскане против кърлежи е метод и част от процеса по дезакаризация (унищожаване на вредни кърлежи и акари). Цялостното и трайно пръскане против кърлежи е съчетано с превантивни мерки против тях и ползване на целеви препарати за отстраняването им. Гарантираме за високо качество, дължащо се на дългогодишен опит, компетентно обслужване и най-висок клас препарати. Извършваме еднократни обработки срещу бълхи, а също сключваме и абонаментни ДДД договори отговарящи на изискванията на РЗИ (бивше ХЕИ), агенцията по храните ДВСК и наредба №3 от министерство на здравеопазването (МЗ).
Как да подготвите преди пръскане срещу кърлежи тревните площи?
  • Преди да ви посетим окосете тревата на височина около 5 - 10 см., като ако са останали купчинки от нея трябва да ги премахнете преди да започне пръскането. Добре е върху тревните площи да няма много паднали листа или съчки.
  • Един 1-час преди и 2 часа след пръскането против кърлежи обработената площ не трябва да се мокри.
  • Първите дезакаризации е добре да се извършват още в началото на пролетта (март-април), когато започва и размножаването на кърлежите, а последните през късна есен.
Гаранции при пръскане против кърлежи – (акари)
Преди да започне пръскане против акари откритите терени трябва да се почистят до колкото е възможно от съчки, трева и паднали листа. При третирана растителност с височина до 10 см. всички кърлежи умират до 2 часа след напръскването. При буйна трева и особено в участъци където е на купчини, ако вътре са останали единични живи индивиди, никой не може да ви даде конкретна гаранция.

Важно: Министерство на здравеопазването препоръчва минимум два пъти годишно да се извършват пръскания на всички открити зелени площи. Ние обаче ви съветваме, ако обекта, който обитавате е много рисков т.е. в близост има бездомни животни или пък е непосредствено до поле или гора, да се пръска всеки месец за да може да се гарантира вашето спокойствие. Все пак честите валежи отмиват дори и най-качествените съвременни препарати. Важно място в борбата за пръскане против кърлежи са опита, познанието върху биологията им и превантивното пръскане в подходящо време с точния целеви препарат. С редовна обработка и профилактика, чрез професионални пест препатати, кърлежите се отстраняват трайно от зелените площи и терени в рисковия сезон.
Какви опасности крият кърлежите и как достигат до нас?
  • Кърлежите са най-опасните насекоми в България, тъй като са преносители и причинители на най-много смъртоносни заболявания за човека: Лаймска болест, Ку-треска, Марсилска треска, Кърлежови енцефалити, Туларемия и Кримска-конго хеморагична треска. - Тези кръвосмучещи насекоми паразитират както върху хора, така и върху редица животни – котки, кучета, плъхове, мишки, гълъби, коне, крави, овце и др.
  • През последните години зачестиха ухапванията от кърлежи освен в селските райони и в по-големите градове. Това се дължи до голяма степен на бездомните котки и кучета, а също и на множеството гълъби населяващи част от тавански помещения. Понякога акарите достигат до нас и чрез мишките и плъховете, които обитават лошо стопанисваните мазета и тавани на жилищните сгради.
Внимание: Винаги когато се разхождате в зони с по-висока растителност внимавайте, защото там може да има кърлежи! При наличие на акар върху вас не проявявайте прибързани самоинициативи, а задължително се консултирайте с лекар. Следете внимателно състоянието си поне 20 дни след отстраняване на насекомото. Общоизвестен факт е, че за някои от болестите пренасяни от акари, ако не бъдат взети навременни мерки, могат до доведат до фатален край, заради това не отстранявайте кърлежа собственоръчно, а се доверете на специалист. Тези съвети не са случайни, заради това не ги подценявайте.
Какви са методите и начините за извършване и пръскане против кърлежи върху тревните площи?
Пръскането против кърлежи се извършва с ръчна, моторна техника, атомизатори или машинни агрегати, в зависимост от условията на терена. За пръскане против кърлежите е необходимо масивно опръскване на цялата зелена площ. Прилагат се по преценка професионални препарати с бърз унищожаващ ефект, убиващи на момента живите форми на кърлежите.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
След обаждане и контакт, при желание за услуга пръскане против кърлежи, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по борба с всякакъв вид вредители в работно, извънработно време, работни и почивни дни.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
пръскане против кърлежи, кърлежи, кърлеж, пръскане, унищожаване, против, борба, вредители, дезакаризация, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv kurleji, unishtojavane na kurleji, kyrlej, karlej, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент