Пръскане против кърлежиЗа всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
Пръскане против кърлежи под контрола на РЗИ (ХЕИ)
Цени за унищожаване
ЖилищеЦена
Боксониера24 лв.
Едностаен29 лв.
Двустаен34 лв.
Тристаен39 лв.
Четиристаен44 лв.
Пръскане против кърлежи е метод и част от процеса по дезакаризация (унищожаване на вредни кърлежи и акари). Цялостното и трайно пръскане против кърлежи е съчетано с превантивни мерки против тях и ползване на целеви препарати за отстраняването им. Гарантираме за високо качество, дължащо се на дългогодишен опит, компетентно обслужване и най-висок клас препарати. Извършваме еднократни обработки срещу бълхи, а също сключваме и абонаментни ДДД договори отговарящи на изискванията на РЗИ (бивше ХЕИ), агенцията по храните ДВСК и наредба №3 от министерство на здравеопазването (МЗ).
Как да подготвите преди пръскане срещу кърлежи тревните площи?
  • Преди да ви посетим окосете тревата на височина около 5 - 10 см., като ако са останали купчинки от нея трябва да ги премахнете преди да започне пръскането. Добре е върху тревните площи да няма много паднали листа или съчки.
  • Един 1-час преди и 2 часа след пръскането против кърлежи обработената площ не трябва да се мокри.
  • Първите дезакаризации е добре да се извършват още в началото на пролетта (март-април), когато започва и размножаването на кърлежите, а последните през късна есен.
Гаранции при пръскане против кърлежи – (акари)
Преди да започне пръскане против акари откритите терени трябва да се почистят до колкото е възможно от съчки, трева и паднали листа. При третирана растителност с височина до 10 см. всички кърлежи умират до 2 часа след напръскването. При буйна трева и особено в участъци където е на купчини, ако вътре са останали единични живи индивиди, никой не може да ви даде конкретна гаранция.

Важно: Министерство на здравеопазването препоръчва минимум два пъти годишно да се извършват пръскания на всички открити зелени площи. Ние обаче ви съветваме, ако обекта, който обитавате е много рисков т.е. в близост има бездомни животни или пък е непосредствено до поле или гора, да се пръска всеки месец за да може да се гарантира вашето спокойствие. Все пак честите валежи отмиват дори и най-качествените съвременни препарати. Важно място в борбата за пръскане против кърлежи са опита, познанието върху биологията им и превантивното пръскане в подходящо време с точния целеви препарат. С редовна обработка и профилактика, чрез професионални пест препатати, кърлежите се отстраняват трайно от зелените площи и терени в рисковия сезон.
Какви опасности крият кърлежите и как достигат до нас?
  • Кърлежите са най-опасните насекоми в България, тъй като са преносители и причинители на най-много смъртоносни заболявания за човека: Лаймска болест, Ку-треска, Марсилска треска, Кърлежови енцефалити, Туларемия и Кримска-конго хеморагична треска. - Тези кръвосмучещи насекоми паразитират както върху хора, така и върху редица животни – котки, кучета, плъхове, мишки, гълъби, коне, крави, овце и др.
  • През последните години зачестиха ухапванията от кърлежи освен в селските райони и в по-големите градове. Това се дължи до голяма степен на бездомните котки и кучета, а също и на множеството гълъби населяващи част от тавански помещения. Понякога акарите достигат до нас и чрез мишките и плъховете, които обитават лошо стопанисваните мазета и тавани на жилищните сгради.
Внимание: Винаги когато се разхождате в зони с по-висока растителност внимавайте, защото там може да има кърлежи! При наличие на акар върху вас не проявявайте прибързани самоинициативи, а задължително се консултирайте с лекар. Следете внимателно състоянието си поне 20 дни след отстраняване на насекомото. Общоизвестен факт е, че за някои от болестите пренасяни от акари, ако не бъдат взети навременни мерки, могат до доведат до фатален край, заради това не отстранявайте кърлежа собственоръчно, а се доверете на специалист. Тези съвети не са случайни, заради това не ги подценявайте.
Какви са методите и начините за извършване и пръскане против кърлежи върху тревните площи?
Пръскането против кърлежи се извършва с ръчна, моторна техника, атомизатори или машинни агрегати, в зависимост от условията на терена. За пръскане против кърлежите е необходимо масивно опръскване на цялата зелена площ. Прилагат се по преценка професионални препарати с бърз унищожаващ ефект, убиващи на момента живите форми на кърлежите.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
След обаждане и контакт, при желание за услуга пръскане против кърлежи, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по борба с всякакъв вид вредители в работно, извънработно време, работни и почивни дни.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
пръскане против кърлежи, кърлежи, кърлеж, пръскане, унищожаване, против, борба, вредители, дезакаризация, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv kurleji, unishtojavane na kurleji, kyrlej, karlej, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент
Стършели фирма,Фирми за борба с вредители,фирми за борба змий,фирма за пръскане против насекоми,фирма за пръскане против бълхи,фирма за пръскане срещу мравки, фирма за пръскане срещу кърлежи,фирма за премахване на мишки,фирма за премахване на склопендри,фирма за премахване на къртици,фирми за борба с дървеници,Фирма за борба с хлебарки,Фирма за борба с комарите, Премахване на стършелово гнездо,Как да убием стършели,Изображение на стършел, Унищожаване на стършели,Премахване на стършели,Прогонване на стършели, средство против оси и стършели, Как да се отърва от стършели,борба с оси и стършели, Как изглежда стършел, Как да прогоним стършели, Кърлежи фирма, Как да убием кърлежи,Изображение на кърлеж, Унищожаване на кърлежи,Премахване на кърлежи,Прогонване на кърлежи, средство против кърлежи, Как да се отърва от кърлежи,борба с кърлежи, Как изглежда кърлеж, Как да прогоним кърлежи, Мравки фирма, Как да убием мравки,Изображение на мравка, Унищожаване на мравки,Премахване на мравки,Прогонване на мравки, средство против мравки, Как да се отърва от мравки,борба с мравки, Как изглежда мравка, Как да прогоним мравки, Склопендри фирма, Премахване на склопендри,Как да убием склопендри,Изображение на склопендра, Унищожаване на склопендра,Премахване на склопендри,Прогонване на склопендри, средство против склопендри, Как да се отърва от склопендри,борба с склопендри, Как изглежда склопендра, Как да прогоним склопендри, Змий фирма, Премахване на змий,Как да убием змий,Изображение на змия,Унищожаване на змий,Премахване на змий,Прогонване на змий, средство против змий, Как да се отърва от змий,борба с змий, Как изглежда змия, Как да прогоним змий, Фирма къртици, Премахване на къртици,Как да убием къртица,Изображение на къртица, Унищожаване на къртици,Премахване на къртици,Прогонване на къртици, средство против къртици, Как да се отърва от къртици,борба с къртици, Как изглежда къртица, Как да прогоним къртици, Комари фирма, Премахване на Комари,Как да Комари,Изображение на Комари, Унищожаване на Комари,Премахване на Комари,Прогонване на Комари, средство против Комари, Как да се отърва от Комари,борба с Комари, Как изглежда Комари, Как да прогоним Комари, Оси фирма, Премахване на Оси,Как да убием Оси,Изображение на Оса, Унищожаване на Оси,Премахване на Оси,Прогонване на Оси, средство против оси , Как да се отърва от Оси,борба с оси, Как изглежда осаКак да прогоним оси Пръскане гущери,пръскане против змий,премахване гнездо на оси,vrediteli,вредители,стършели, мравки,превента,змий,къртици,кърлежи,сънливци,комари,пръскане хлебарки,ръсене, дървеници, Фирми за борба с оси .