Пръскане против мишкиЗа всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
Борба и пръскане против мишки извършващо се чрез дератизация под контрола на РЗИ (ХЕИ), ДВСК и МЗ.
Пръскане против мишки е процес, който се извършва с различни методи и средства. Най-често се ползват отрови за мишки, залагат се примамки и няколко вида капани: живо ловящи, убиващи и лепящи. Използването на средства за пръскане против мишки и гризачи, се нарича дератизация. Тя се извършва от всеки, който е нападнат от гризачи в терена си. Фирмата ни гарантира за високо качество, дължащо се на дългогодишен опит, компетентно обслужване и високоефективни професионални родентициди – препарати за борба с мишки, плъхове и други гризачи.
Извършваме както еднократни обработки, така и предлагаме абонаментни ДДД договори отговарящи на изискванията на РЗИ (бивше ХЕИ), агенцията по храните ДВСК и наредба №3 от министерство на здравеопазването (МЗ).
Как протича процесът по пръскане против мишки?
Още при първия ни разговор, ние ще ви зададем въпроси за диагностика на проблема. Ще уточним дали вредителите са именно мишки. Понякога гризача трудно се отграничава от плъх или съсел. Ще питаме къде сте ги забелязали, в мазето, гаража, тавана, има ли наоколо селскостопански сгради или двор и друга информация за предварителна диференциация.
Ако мишките са атакували къщата ви, отвън ще заложим отрова за гризачи. За препоръчване е тя да се постави в дератизационни кутии, за предпазване от атмосферни условия, достъп на деца и домашни любимци до препарата, със стикери и надпис за отровна точка.
След външната обработка за пръскане против мишки, третирането продължава вътре в дома. Залагат се примамки, отрови и капани, според средата. Обхващат се рискови и атакувани помещения, мазе, гараж, тавани, бани, тоалетни, гардероби, складове и всички магистрали, по които скитат мишките.
При налични селскостопански помещения, трябва да се предпазят животните. Отровите за мишки са изработени да отблъскват домашни животни и диви птици, но трябва да се внимава. Препаратите се залагат в дератизационни кутии и се залага отровна точка, далеч от добитъка.
В кооперации и блокове, дератизацията за мишки тръгва от мазето. Мишките обичат топлината в абонатните станции и там се развъждат най-много.Третират се общи, частни мазета, места до тръби за парно, топла, студена вода, рискови пътища и зони, по които преминават гризачите.
Ако мишките са влезли в апартамента, се залагат точки, примамки и капани на скрити места. Обработва се под електроуреди, щрангове, далеч от достъп на деца и животни. В кухни и трапезарии е рисково да се слагат отрови. Там се действа с три вида капани, с примамки в тях.
Подготовка на помещенията преди дератизация.
  • Моля обърнете внимание дали гризачите са си похапвали от точно определени храни и го споделете с нашите специалисти.
  • Приберете всички храни - зеленчуци, плодове, млечни продукти и т.н. в трудно достъпни за плъховете места - шкафове, хладилници, високи рафтове и т.н.
Как да ни съдействате за по-дълготрайното им унищожаване?

Важно: Не размествайте препаратите, които са заложени срещу мишки, а ако това е наложително задължително го направете с чисти латексови ръкавици за еднократна употреба. Най-важното е да се спре навлизането им отвън, огледайте се внимателно и при наличието на видими дупки и пукнатини по-големи от 2см., запълнете задължително! Като ние ви препоръчваме измазването да е с гипс и натрошени стъкла – така ще се намали възможността за достъп на нови гризачи до вътрешността на обекта след като сме унищожили заселилата се вече популация. Тези мерки решават 90% от проблемите с гризачите.
Опасни ли са препаратите които използваме за унищожаването им?
За пръскане против мишки ние използване най-съвременните методи и качествени пест препарати за дератизация, можем да гарантираме, че след залагането им те не отделят токсични вещества или неприятна миризма.
Обработените помещения не се налага да се напускат, но трябва да се ограничи достъпа на хора (и най-вече на деца) и животни до заложените препарати, макар че те са направени умишлено с горчив вкус за топлокръвните, като същевременно остават силно атрактивни за гризачите.
Каква гаранция давате, че ще унищожите мишките при мен?
Най-често задаваните въпроси от клиенти при първи контакт са няколко. Сигурни ли сте, че ще унищожите мишките наистина? Дали след това няма да дойдат отново? Мога ли да направя нещо за да го предотвратя? Тези въпроси са резонни, защото мишките са труден противник.
  • Да. Убедени сме че ще унищожим мишките при вас. На сто процента. Затова даваме пълна гаранция. Третирането на тези гризачи с професионални пест препарати води до окончателен резултат, с пълно пръскане против цялата налична колония мишки във вашия терен.
  • Освен познанието и дългия опит, ние ползваме най-новите и добри професионални родентициди за пръскане против мишки, плъхове и др. гризачи. Изработени са така, че няма мишка, удържаща да не ги хапне. Често мишките живеят в изобилие от вкусни продукти и не побутват отровите. Да се залъжат тези умни гризачи да вкусят отровата, вместо например слънчогледа във фабрика за олио, не е никак лесно.
  • Отровите ни за мишки са с протеини и изобилие от вкусни аромати. Миризмите са различни и се сменят, за разнообразие в менюто им. Някои мишки развиват резистентност към отрови, но в бранша има професионални пест препарати и за това. Предпочитаме и ползваме най-доброто.
  • Има и рискови терени, близо до гора, поле или планина. При тях за предпазване е необходима годишна профилактика срещу мишки и ние ще кажем това, без да ви подвеждаме. Разполагаме ли със съдействието ви, ние гарантирано ще отстраним мишките от терена.
След колко време умират мишките и къде?
Мишките макар и по рядко от плъховете успяват да се приспособят към някои от широко разпространените препарати, заради което при нас се използват само най-ефективни професионални родентициди, които действат между 2-5 дни след пръскане против мишки и залагането на капаните.
  • Родентицидите, които ползваме в 90% от случаите убиват гризачите в леговищата им - далеч от местата, където са били заложени препаратите.
  • Примамките, които употребяваме имат и мумифициращ ефект т.е. дори вредителят да е умрял в помещение което вие не желаете, трупът му няма да мирише със седмици, а в повечето случаи около 5-7 дни.
Внимание: Често след пръскане против мишки се налага да бъде извършена и дезинфекция, тъй като гризачите са преносители на множество болестотворни микроорганизми.
Най-опасните болести пренасяни от мишките!
Сред най-опасните за човека болести са:
- Коремния тиф
- Лептоспирозата – това е бактериална инфекция пренасяна чрез урината на гризачите;
- Чумата - бича на Средновековието;
Какво рискувате ако сами извършвате пръскане против мишките?
  • Мишките са труден и умен враг, подобно на хлебарките те са един от малкото вредители, които с лекота привикват към повечето препарати и развиват т.н. резистентност. Природата ги е дарила с бързо размножаване и подвижност. Интелигентни, те лесно научават отровите и си го споделят. Така популацията оцелява и нараства.
  • Тук именно се проявява разликата между дератизацията и професионалната дератизация. Професионалната дератизация мобилизира специалисти с опит и познания върху вредителя, в създаване нови апаратури и препарати за пръскане против мишки, с безкомпромисен успех. Отровите, ползвани от дератизатор са различен клас и са позволени за употреба само на обучени лица.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
След обаждане и контакт, при желание за услуга пръскане против мишки, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по борба с всякакъв вид вредители в работно, извънработно време, работни и почивни дни.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
пръскане против мишки, мишки, мишка, пръскане, унищожаване, против, борба, вредители, дератизация, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv mishki, unishtojavane na mishki, mishka, mi6ka, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент