Пръскане против молциЗа всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
Борба и пръскане против дрешни и хранителни молци – под контрола на РЗИ (ХЕИ)
Пръскане против молци се предлага като услуга по дезинсекция от Унищожители и е свързано с обработка на нападнати от молци домакинства, кухни, гардеробни, хотели, магазини, химическо чистене, производствени предприятия и други обекти.
Ние гарантираме за високо качество, дължащо се на дългогодишен опит, компетентно обслужване и най-висок клас феромони и пест препарати. Извършваме еднократни обработки срещу дрешени и хранителни молци , а също сключваме и абонаментни ДДД договори отговарящи на изискванията на РЗИ (бивше ХЕИ), агенцията по храните ДВСК и наредба №3 от министерство на здравеопазването (МЗ).
Как да различим видовете молци и колко са техните разновидности?
Молците са летящи насекоми подобни на малки сиво-кафяви пеперуди. Борбата с тях може да е изключително трудна, ако още в началото не се установи вида им.
Разграничават се две основни разновидности - хранителни и дрешни. Дрешните се хранят с дрехи, килими и други неща съставени от памук или вълна. Хранителните молци предпочитат да се хранят с ядки, брашно, сушени плодове, подправки и други неправилно съхранявани храни.
Ние от Унищожители на вредители извършваме професионално пръскане и защита от молци със най-съвремени феромони и препарати, във всякакви частни или търговски обекти.
Какви са препаратите за борба и пръскане против молци?
Препарати за пръскане против молци в търговските мрежи присъстват много и на тях винаги пише, че действат срещу молци. Излизат и много нови такива, лепенки, репеленти и др. За съжаление, те не се доказват в практиката. В световен мащаб, препаратите, вършещи наистина работа са само професионални прест препарати, феромони и димки.

Препаратът, действа чрез изпарения, след пръскането или след поставянето на димки влиза във всички фуги и цепнатини. Той прониква дълбоко и унищожава всички възрастни форми на молците. Това е професионален препарат, който е ниско токсичен по време на действието си, затова е задължително да се спазват точно инструкциите на дезинфектора за карантина!

След спиране ефекта на изпаренията и проветряване на помещението, препаратът вече е безопасен за живущите, защото няма остатъчно действие. Той е ниско токсичен само по време на изпаряването си, за определен времеви период. Дрехите задължително са опръскани при дрешния молец, защото молците се крият често в тях. След обработката и преди ползване те се изпират.
Колко време отнема обработката по унищожаването на молци?
  • Работим само с най-съвременни пест препарати за пръскане против молци, които не са канцерогенни (не са ракообразуващи), затова не се налага да напускате обработените помещенията за повече от 60 минути. Изключение правят случаите, когато има бременни жени или деца до 2 годишна възраст. Тогава е добре да напуснете помещенията за 2-3 часа.
  • Преди отново да влезете в жилището трябва да проветрите само за около 15-20 минути.
  • При трудно подвижни хора, можем да извършим обработка само чрез пръскане и поставяне на ферононни лепенки, без да ползваме димки и обгазяващи устройства с карантина, като в такива случай се оставят прозорците отворени по време на самото пръскане. Така действието няма да се намали, а само ще се забави с няколко дни.
  • Услугата по пръскане против молци отнема между 20-45 мин. в зависимост от големината на жилището и начина на третиране, като се взима и под внимание дали ще е чрез пръскане или поставяне на димки.
Какви опасности крият молците и как достигат до нас?
Ако от известно време сте забелязали неидентифицирани летящи обекти из вашата кухня или гардеробна, най-вероятно сте нападнати от хранителни или дрешни молци. Хранителните молци могат да се настанят в дома ви през балкона или да се излюпят от вече заразен с лаври хранителен продукт. Докато дрешните молци могат да се настанят в гардеробната ви и да нанесат поражение върху вашите дрехи одеала и др., при внасяне на вълнени изделия заразени с ларви, без да сте подозирали това. От медицинска точка насекомите са безопасни и не ви грозят зарази, но са изключително неприятни за всяко домакинство. Щом установите, че си имате работа с молци, най-вероятно първите средства за борба и пръскане против молци, които ще ви хрумнат, са нафталинът и лавандулата. Само, че дрешните и хранителните молци не си приличат нито по вкусови предпочитания, нито по чувствителност към тези силни миризми. Първите се хранят само с вълна, а вторите със всички сухи храни, ядки и подправки, които намерят в кухненските ви шкафове. И тъй като не можете да пръскате с отровни инсектициди на местата, където държите хранителните си продукти, ние ви препоръчваме да използвате професионална фирма за борба с молци.

С пръскането против летящите молци обаче борбата ни с тях съвсем не е приключила. Ще се наложи да изхвърлите всички хранителни продукти от шкафовете си, защото по всяка вероятност вече са заразени с ларви. Новите продукти слагайте временно в хладилника, защото единствено там ще бъдат добре защитени. Едва когато сте убедени, че напълно сме се справили с насекомите и нови ларви не се излюпват, можете отново да преместите храните в шкафовете.

Важно: Най-добре ги съхранявайте в буркани със силиконови уплътнения, тъй като молците се промъкват и през винтовите капачки. Така ще предотвратите бъдещи набези на молците както отвън, така и ако внесете в дома заразен с ларви продукт.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
След обаждане и контакт, при желание за услуга пръскане против молци, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по борба с всякакъв вид вредители в работно, извънработно време, работни и почивни дни.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
пръскане против молци, молец, пръскане, унищожаване, против, борба, вредители, дезакаризация, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, мравка, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv molci, pruskane, unishtojavane na molci, molec, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент