Пръскане против стоножкиЗа всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
Борба и пръскане против стоножки, сколопендри и скрипи с най-съвременни пест - препарати под контрола на РЗИ (ХЕИ)
Цени за унищожаване
ЖилищеЦена
Боксониера24 лв.
Едностаен29 лв.
Двустаен34 лв.
Тристаен39 лв.
Четиристаен44 лв.
Пръскане против стоножки се предлага като услуга по дезинсекция от Унищожители и е свързано с обработка, борба и пръскане на нападнати от стоножки (сколопендри, скрипя и др.), домакинства, заведения, хотели и др. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ (бивше ХЕИ). Дейността ни е регистрирана в Министерство на здравеопазването.
Какво представлява стоножката, сколопендрата и скрипята и опасни ли са ухапванията им за хората?

Стоножки

Най-разпространена е обикновената къщна стоножка (Scutigera coleoptrata), която разговорно се нарича щипалка. Всъщност тя е многоножка, но не със сто крака, както заблуждава имети й, а едва с тридесет. На ръст достига около 4 см и има жълтокафяво тяло с много дълги и тънки крачета. Обича да обитава предимно тавани, килери и места, които не се посещават много често. Стоножките са типичен насекомояден хищник, който през деня се укрива в тъмни местенца – под предмети или в цепнатини, а вечер излиза да ловува и да се нахрани предимно с паяци, мухи или техните ларви. Ухапването от тях не е много опасно за хората, но е дразнещо което често е повод да ни повикат за пръскане против стоножки.

Сколопендри

Сколопендрите, които са най-разпространени у нас са Scolopendra Cingulata и се срещат почти във всички региони на България. Достигат на дължина до 25 см, а оцветяването на тялото им варира от кафеникав до червен, черен, червен или бежов цвят. Броят им може да стигне до 350. За разлика от обикновената къщна стоножка тя е много агресивна, храни се с всякакви по-малки от размера й насекоми, та дори с гущери, малки птици и др.

Внимание:

До момента има регистриран един смъртен случай на седем годишно дете във Филипините, което е починало 29 часа след ухапване от този вид сколопендра. Моля имайте предвид, че ухапването може да е изключително болезнено, като мястото където са били забити челюстите не рядко се инфектира и възпалява. Възможно е да има покачване на тепмературата, както и алергична реакция съпроводена с треска. Видите ли подобна стоножка извикайте незабавно помощ за пръскане против стоножки.

Скрипя

Скрипята е по-дребна от гореописаните многоножки и достига едва 2-3 см дължина, но също е хищна и се храни с насекоми, червеи и други безграбначни животни. Понякога освен под камъни или в близост до сухи дървета се среща и в човешките жилища. Ухапването от нея също не е много опасно за хората, тъй като челюстите й са по-малки.
Как протича борбата и пръскане против стоножки (сколопендри, скрипя и др.)?
При поръчка на пръскане против сколопендри, стоножки или скрипи трябва да напуснете помещенията за около 30-40 минути, а в случаите когато има болнолежащи или трудно подвижни хора и времето позволява, може да оставите прозорците отворени за около 10-15 минути. Само когато има деца под 2 годишна възраст или бременни жени, те не трябва да остават или влизат в помещенията около 2-3 часа, като преди да влязат отново трябва да ги проветрят за около 10 минути.
Кога е най-подходящото време за пръскане против тези многоножки?
Най-подходящото време за пръскане против стоножките (щипалките), сколопендрите и скрипята е през пролетта и лятото или веднага при наличието на единични екземпляри. Все по-често се забелязват най-вече в домовете по черноморието ни и в края на есента, когато търсят убежищте за през зимата. Препоръчителни са две последователни третирания през интервал от 10-14 дни и поддържащи обработки на около всеки 6 месеца. Изпръскването на помещение от около 60-70 кв.м. се извършва за около 15-20 минути. Не е необходима по-специална подготовка, но трябва да има нормална хигиена и да няма разпръснати по пода хранителни продукти на хора или животни.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
След обаждане и контакт чрез формата ни във фейсбук, при желание за услуга пръскане против стоножки, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по борба с всякакъв вид вредители в работно, извънработно време, работни и почивни дни.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
пръскане против стоножки, стоножки, стоножка, пръскане, унищожаване, против, борба, вредители, дезакаризация, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv stonojki, unishtojavane na stonojki, stonojka, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент
Стършели фирма,Фирми за борба с вредители,фирми за борба змий,фирма за пръскане против насекоми,фирма за пръскане против бълхи,фирма за пръскане срещу мравки, фирма за пръскане срещу кърлежи,фирма за премахване на мишки,фирма за премахване на склопендри,фирма за премахване на къртици,фирми за борба с дървеници,Фирма за борба с хлебарки,Фирма за борба с комарите, Премахване на стършелово гнездо,Как да убием стършели,Изображение на стършел, Унищожаване на стършели,Премахване на стършели,Прогонване на стършели, средство против оси и стършели, Как да се отърва от стършели,борба с оси и стършели, Как изглежда стършел, Как да прогоним стършели, Кърлежи фирма, Как да убием кърлежи,Изображение на кърлеж, Унищожаване на кърлежи,Премахване на кърлежи,Прогонване на кърлежи, средство против кърлежи, Как да се отърва от кърлежи,борба с кърлежи, Как изглежда кърлеж, Как да прогоним кърлежи, Мравки фирма, Как да убием мравки,Изображение на мравка, Унищожаване на мравки,Премахване на мравки,Прогонване на мравки, средство против мравки, Как да се отърва от мравки,борба с мравки, Как изглежда мравка, Как да прогоним мравки, Склопендри фирма, Премахване на склопендри,Как да убием склопендри,Изображение на склопендра, Унищожаване на склопендра,Премахване на склопендри,Прогонване на склопендри, средство против склопендри, Как да се отърва от склопендри,борба с склопендри, Как изглежда склопендра, Как да прогоним склопендри, Змий фирма, Премахване на змий,Как да убием змий,Изображение на змия,Унищожаване на змий,Премахване на змий,Прогонване на змий, средство против змий, Как да се отърва от змий,борба с змий, Как изглежда змия, Как да прогоним змий, Фирма къртици, Премахване на къртици,Как да убием къртица,Изображение на къртица, Унищожаване на къртици,Премахване на къртици,Прогонване на къртици, средство против къртици, Как да се отърва от къртици,борба с къртици, Как изглежда къртица, Как да прогоним къртици, Комари фирма, Премахване на Комари,Как да Комари,Изображение на Комари, Унищожаване на Комари,Премахване на Комари,Прогонване на Комари, средство против Комари, Как да се отърва от Комари,борба с Комари, Как изглежда Комари, Как да прогоним Комари, Оси фирма, Премахване на Оси,Как да убием Оси,Изображение на Оса, Унищожаване на Оси,Премахване на Оси,Прогонване на Оси, средство против оси , Как да се отърва от Оси,борба с оси, Как изглежда осаКак да прогоним оси Пръскане гущери,пръскане против змий,премахване гнездо на оси,vrediteli,вредители,стършели, мравки,превента,змий,къртици,кърлежи,сънливци,комари,пръскане хлебарки,ръсене, дървеници, Фирми за борба с оси .