Пръскане против стоножки



За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
Борба и пръскане против стоножки, сколопендри и скрипи с най-съвременни пест - препарати под контрола на РЗИ (ХЕИ)
Пръскане против стоножки се предлага като услуга по дезинсекция от Унищожители и е свързано с обработка, борба и пръскане на нападнати от стоножки (сколопендри, скрипя и др.), домакинства, заведения, хотели и др. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ (бивше ХЕИ). Дейността ни е регистрирана в Министерство на здравеопазването.
Какво представлява стоножката, сколопендрата и скрипята и опасни ли са ухапванията им за хората?

Стоножки

Най-разпространена е обикновената къщна стоножка (Scutigera coleoptrata), която разговорно се нарича щипалка. Всъщност тя е многоножка, но не със сто крака, както заблуждава имети й, а едва с тридесет. На ръст достига около 4 см и има жълтокафяво тяло с много дълги и тънки крачета. Обича да обитава предимно тавани, килери и места, които не се посещават много често. Стоножките са типичен насекомояден хищник, който през деня се укрива в тъмни местенца – под предмети или в цепнатини, а вечер излиза да ловува и да се нахрани предимно с паяци, мухи или техните ларви. Ухапването от тях не е много опасно за хората, но е дразнещо което често е повод да ни повикат за пръскане против стоножки.

Сколопендри

Сколопендрите, които са най-разпространени у нас са Scolopendra Cingulata и се срещат почти във всички региони на България. Достигат на дължина до 25 см, а оцветяването на тялото им варира от кафеникав до червен, черен, червен или бежов цвят. Броят им може да стигне до 350. За разлика от обикновената къщна стоножка тя е много агресивна, храни се с всякакви по-малки от размера й насекоми, та дори с гущери, малки птици и др.

Внимание:

До момента има регистриран един смъртен случай на седем годишно дете във Филипините, което е починало 29 часа след ухапване от този вид сколопендра. Моля имайте предвид, че ухапването може да е изключително болезнено, като мястото където са били забити челюстите не рядко се инфектира и възпалява. Възможно е да има покачване на тепмературата, както и алергична реакция съпроводена с треска. Видите ли подобна стоножка извикайте незабавно помощ за пръскане против стоножки.

Скрипя

Скрипята е по-дребна от гореописаните многоножки и достига едва 2-3 см дължина, но също е хищна и се храни с насекоми, червеи и други безграбначни животни. Понякога освен под камъни или в близост до сухи дървета се среща и в човешките жилища. Ухапването от нея също не е много опасно за хората, тъй като челюстите й са по-малки.
Как протича борбата и пръскане против стоножки (сколопендри, скрипя и др.)?
При поръчка на пръскане против сколопендри, стоножки или скрипи трябва да напуснете помещенията за около 30-40 минути, а в случаите когато има болнолежащи или трудно подвижни хора и времето позволява, може да оставите прозорците отворени за около 10-15 минути. Само когато има деца под 2 годишна възраст или бременни жени, те не трябва да остават или влизат в помещенията около 2-3 часа, като преди да влязат отново трябва да ги проветрят за около 10 минути.
Кога е най-подходящото време за пръскане против тези многоножки?
Най-подходящото време за пръскане против стоножките (щипалките), сколопендрите и скрипята е през пролетта и лятото или веднага при наличието на единични екземпляри. Все по-често се забелязват най-вече в домовете по черноморието ни и в края на есента, когато търсят убежищте за през зимата. Препоръчителни са две последователни третирания през интервал от 10-14 дни и поддържащи обработки на около всеки 6 месеца. Изпръскването на помещение от около 60-70 кв.м. се извършва за около 15-20 минути. Не е необходима по-специална подготовка, но трябва да има нормална хигиена и да няма разпръснати по пода хранителни продукти на хора или животни.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
След обаждане и контакт чрез формата ни във фейсбук, при желание за услуга пръскане против стоножки, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по борба с всякакъв вид вредители в работно, извънработно време, работни и почивни дни.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
пръскане против стоножки, стоножки, стоножка, пръскане, унищожаване, против, борба, вредители, дезакаризация, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv stonojki, unishtojavane na stonojki, stonojka, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент