Пръскане против хлебарки



За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
КИЛАРИТЕ - същност и борба с хлебарките:
Пръскане против хлебарки се предлага от Унищожители, като услуга по дезинсекция под контрола на РЗИ ( бивше ХЕИ) и касае третиране на домашни помещения, заведения, хранителни и производствени обекти за унищожение на наличната в терена популация хлебарки. Извършваме еднократни обработки за пръскане против хлебарки, а също сключваме и абонаментни ДДД договори отговарящи на изискванията на РЗИ (бивше ХЕИ), агенцията по храните ДВСК и наредба №3 от министерство на здравеопазването (МЗ).
Хлебарките са жилищни вредители. Те са много упорити и адаптивни, а с годините си създадоха устойчивост към голяма гама отрови. За успешно пръскане против хлебарки са необходими професионални мерки, с преценка на средата.
Хлебарките нападат както места с недостатъчна хигиена, лоша канализация и сифони, така и чисти помещения. Те вървят навсякъде, в блокове, кооперации, халета и ресторанти.
Унищожаването на хлебарки е труден процес както заради биологичната им устойчивост, така и поради предприети предишни мерки за отстраняването им. Честата практика на предишна, осъществявана с ред препарати домашна борба повишава устойчивостта и прави унищожаването им по-трудно. Затова се препоръчва при проблем с хлебарки да се реагира своевременно, с търсене на професионален дезинсектор.
Как се разпространяват хлебарките?
Най-често те се разпространяват активно т.е. на собствен ход или пасивно – чрез пренасяне на багаж, хранителни продукти, електрически уреди и дори чрез залепнали по подметките ви техни яйца.
Как да подготвим помещенията преди пръскане против хлебарки ?
  1. Непосредствено преди да ви посетим, където е възможно, преместете мебелите на 1 см. отстояние от стените. Ако обаче са вградени към стените се пръска около и под тях и ефекта също е гарантиран.
  2. Задължително опразнете пространството под мивката в кухнята.
  3. Преместете от кухненския плот прибори, открити храни, подправки и т.н., защото е добре върху него да няма нищо, за да може хубаво да се третира и под окачените шкафове, тъй като пръскане против хлебарките вътре в тях не е нужно освен пантите и ъглите в дълбочината на шкафовете.
  4. При наличието на отвори към щранговете (тръбите) в банята и тоалетната е хубаво предварително да ги открехнете за да обработим и там.
Как протича услугата пръскане против хлебарки?
Освен че пренасят зарази, хлебарките често са причинители на повреди в електроуреди и техника. Те лазят в контакти, печки, компютри, таймери, микровълнови печки и хладилници, предизвикват късо съединение и уреда изгаря. При третиране на техника, контакти, компютри и ел. съоръжения, за пръскане против хлебарки се ползва професионален точкуващ пест гел.
В жилищни помещения пръскането против хлебарки стартира от кухните или баните. Обработват се сифони, мръсен канал, складове и мазета. С препарати за убиване на хлебарки се третират перални, места около електроуреди, ниши, мазета, мокри помещения и други рискови зони.
При обработки на входове и кооперации, за пръскане против хлебарки започва от блоковите пространства. Обработват се мазета, общи части, ВиК, асансьорни шахти, тавани, стълби, абонатни станции и парни помещения, след което се тръгва нагоре към апартаментите.
След първата обработка, която унищожава напълно всички възрастни форми на хлебарките, е необходимо второ третиране, след 20-24 дни, но не повече от 30-дни. Втората обработка се прави с цел пръскане против излюпените преди време от възрастните хлебарки яйца, които са полепнали навсякъде.
Добре е да се разбере дълбоко необходимостта от втора обработка за пръскане против хлебарките. Препаратите са професионални, но трудно могат да засегнат яйцата, защото те са изключително устойчиви на въздействие. Излюпят ли се, заразата плъзва отново, в още по-голям размер. За да се свърши реално работа и да е гаранцията пълна, втората обработка е наложителна. След нея помещенията ще са защитени от хлебарки 6-7 месеца, а понякога резултатът държи и година.
Как да ни съдействате за постигане на по-дълготрайна защита от хлебарки.
  • Не отмивайте препарата (може да метете или прахосмучите) минимум 7 дни след обработката, на разстояние една педя от стените – това няма да е проблем, тъй като работим с пест препарати от най-висок клас.
  • Не допускайте малки деца до стените и мокрите части на пода, защото дори и най-добрите препарати не е добре да се пипат от тях поне 2-3 часа (до изсъхване).
  • Ден след обработката започнете да запушвате вечерно време преди лягане с гумени или пластмасови тапи всички канали в дома си - канала на мивката в кухнята, както и този на душа в банята са най-важни.
  • Възползвайте се от втората обработка, не спестявайте от това, защото при евентуално неизлюпели се яйца от хлебарки, това би ви струвало много, тъй като заразата с новоизлюпените хлебарки ще плъзне отново след месец.
Какви препарати използваме и колко време отнема услугата пръскане против хлебарки?
  • Работим само с най-съвременни препарати за убиване на хлебарки, които не са канцерогенни (не са ракообразуващи), затова не се налага да напускате обработените помещенията за повече от 60 минути. Изключение правят случаите, когато има бременни жени или деца до 2 годишна възраст. Тогава е добре да напуснете помещенията за 2-3 часа.Преди отново да влезете в жилището трябва да проветрите само за около 15 минути.
  • При трудно подвижни хора, оставете прозорците отворени по време на самото пpъскане. Така действието няма да се намали, а само ще се забави с няколко дни.
  • Услугата дезинсекция против хлебарки отнема между 20-40 мин. в зависимост от големината на жилището.
Какви са рисковете, ако не използвате професионалните ни услуги?
Масовата употреба на непрофесионалните препарати за убиване на хлебарки води до некачествени и краткотрайни резултати. Освен това дори и препарата да е добър само професионалист ще знае каква концентрация при кой вид хлебарки е най-подходящо да се ползва и как е най-правилно да бъде нанесен конкретния продукт. Не забравяйте, че тези насекоми лесно развиват резистентност и са единствените на планетата, които с лекота се приспособяват към повечето химични препарати.
Не пренебрегвайте и факта, че за постигане на по-дълготраен ефект срещу тези вредители, трябва периодично да се извършват и поддържащи обработки. За правилното водене на борба с хлебарките от огромно значение е: от кой вид са, каква е числеността им, от колко време е проблема с тях, а също местоположението, размера и типа на обекта.
Какви гаранции и отстъпки даваме при пръскане против хлебарки!
Ние даваме гаранция за качествено пръскане против хлебарките, след две последователни пръскания и гарантираме, че хлебарките ще бъдат унищожени на 100%, но ние не можем да гарантираме, че хлебарките няма да се появят с години. Пест препаратите са достатъчно ефикасни и силни за да бъде ефекта дълготраен, но с времето тяхното действие отслабва. Практиката и дългогодишният ни опит показват, че трайността им е между 6-7 месеца в зависимост от средата в която са извършени обработките пръскане против хлебарки .
В изключително редки случай се налага трето пръскане там където не се спазват хигиенните изисквания, където има преждевременно отмиване на препарата или сте пропуснали втора обработка, с която сте запознати, че е нужно да се извърши за да е пълен ефекта на нашата услуга пръскане против хлебарки. Обичайно това се налага и в силно заразени жилища, с много натрупани, неизползвани мебели,книги, стари дрехи и др. В подобни места хлебарките са проникнали изключително дълбоко и се налага допълнително пръскане, за да стигне препарата до тях.
Важно: Интервала между първата и втората обработка трябва да е м/у 20-30 дни, тъй като в този интервал от време се излюпват яйцата на снеслите преди време хлебарки!
При повторното третиране се ползва 20%отстъпка спрямо цената от първоначалната обработка.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
След обаждане и контакт, при желание за услуга пръскане против хлебарки, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по борба с всякакъв вид вредители в работно, извънработно време, работни и почивни дни.

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент