Унищожаване на дървеници

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Унищожаване на дървеници е широко разпространена процедура по цял свят, тъй като дървеницата се среща на всички континенти с изключение на Антарктида. Не е разпространена в големи части от Източна Азия, тъй като мъжките индивиди от вида Cimex hemipterus са се размножавали с женски Креватни дървеници.

Дървеницата живее при умерени и тропически климатични условия по цял свят и е известна от древни времена. Температурата е важен фактор за тяхното оцеляване, тъй като за нормалното протичане на излюпването, развитието на нимфата и живота на възрастния индивид е необходима температура от 13-15°C. Дължината на тялото е около 8 mm. Най-често унищожаване на дървеници като процедура се прилага през затоплящите се месеци.

Ако се не предприемат мерки по унищожаване на дървеници, те могат да паразитират дори по хората освен и по животните. Когато не се храни, Креватната дървеница се крие в дупки и пукнатини или други защитени места вкъщи, курници или гълъбарници. Дървеницата излиза на повърхността само когато тя е суха и грапава (напр. дърво, хартия, камък, мазилка, метал или плат). Отбягват влажни повърхности. По същите тези места, те нанасят щети по повърхността и сърцевината, което е и най-честия повод да се изиска от нашата фирма унищожаване на дървеници.
Дървениците обикалят безцелно и хаотично, правят големи паузи при придвижване от точка до точка. Креватната дървеница има специфична миризма, която се усеща само когато тя е в близост.



Паразитира главно по хората, но също така и по прилепи, кокошки, гълъби, други птици и копитни животни. Отначало основен източник на храна за Креватната дървеница били прилепите. Когато не се хранят с гостоприемника си, те обикновено стоят в гнездата си или в цепнатини в стаите или курниците. Много е важно да се направи професионален оглед преди опит за унищожаване на дървеници, тъй като дори на места, които Ви се струват невъзможни, то може да са техен дом. Обикновено реагират отрицателно на светлина, но когато са гладни, Креватните дървеници ядат и през деня, което е още един признак да изискате тяхното унищожаване.
Мъжките могат да се размножават с една или повече женски повече от веднъж на ден. Мъжките дървеници не разпознават женските от разстояние и може да направят опит да се чифтосат с други мъжки, с мъртви женски или с парченце корк, приличащо на Креватна дървеница.
Мъжките, които са гладували повече от 2 седмици, не се чифтосват, а женските, които скоро не са се хранили, не са готови за чифтосване. Мъжките дървеници пробиват телесната стена на женските и вкарват спермата си в корема им̀. Формата на яйцето е асиметрична и то има розови петна. Накрая на крачетата си нямат шипчета и не могат да се движат по стъкло, полирани мебели, гладки метални части. Имат ясно изразен тигмотаксис, като търсят грапави повърхности по които прилепват. Тапетите в ъглите над парното, зад картини, книги са най - често срещаните места за укритие на постелната дървеница. Унищожаването на дървеници се извършва само с качествени препарати, които са безвредни за околните. Щетите, които могат да се нанесът от дървениците могат да Ви излезнат доста по-скъпо от колкото една обработка срещу унищожаване на дървеници. През годините ние като унищожители на вредители сме се научили как да разпознаваме техните обитаеми места и как да прилагаме процедури по унищожаване на дървеници ефективно.


Тагове:
пръскане против дървеници, дървеници, дървеница, пръскане, унищожаване, против, борба, вредители, дезакаризация, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv durvenici, pruskane, unishtojavane na durvenici, dyrvenica, darvenica, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент