Унищожаване на комари

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Комарите са преносители на различни заболявания. Най-често могат да заразят с малария, тропическа треска, денга вирус. Което налага строго препоръчителното третиране за унищожаване на комари. Вирусът денга причинява остро протичащо инфекциозно заболяване, при което се получава ставно засягане и обща интоксикация на организма. Вирусът причинява увреждане на съдовия ендотел в черния дроб, нервната система и бъбреците след попадането му в кръвния поток. Проблемът при процеса по унищожаване на комари е в това, че при лоши атмосферни условия ефективноста против тях е ниска.
Учени от Сингапур и Великобритания изолират антитела, способни да неутрализират евентуално попадане на денга вирус в човешкия организъм. Вирусът денга има четири щама или серотипове. Когато човек е заразен с един от серотиповете, имунната му система започва да произвежда антитела с цел да се пребори с вируса. Образуваните антитела обаче не осигуряват защита и от другите щамове. Междувременно все пак се правят опити на все по-нови и по-нови препарати за унищожаване на комари или поне тяхното отблъскване. Изследователите изолират антитела, които са изключително ефективни при серотип 1. Получени са от пациент, които се е възстановил след инфектиране с денга вирус. В крайна сметка едно лечение или една процедура по унищожаване на комари струва по-евтино?


Експертите са на мнение, че антителата могат да създадат силен имунитет срещу вируса. Въпреки, че в България вирусът денга се среща рядко, случаи на заразяване не са изключени. Поради тази причина, специалисти съветват да се взимат нужните предпазни мерки срещу унищожаване на комари през летния сезон. Комарите са най-многобройни при топло и влажно време, а във влажна среда са активни денонощно. Унищожаването на комари обаче може да бъде приложено почти навсякъде. Насекомите могат да се размножават навсякъде, където има сладководни водоеми. Обилните валежи и високите температури създават допълнително добри условия за тяхното размножаване, което може да наложи някой път многократна обработка срещу унищожаване на комари.

Опасни са само женските комари, които хапят не за да се хранят, а за да осигурят от кръвта на ухапания необходимите вещества за снасяне на яйцата си. Ухапването от комар обикновено е безболезнено и не е опасно, но води до мъчителни състояния и дискомфорт на ухапания и разбира се често и до високи желания за унищожаване на комари. Ако ухапаното място бързо се подуе и увеличи, е възможно да е признак на алергична реакция. За да бъде ефективна борбата с насекомите са необходими няколко масови третирания с препарати за унищожаване на комари в рамките на годината.

При всяко ухапване от комар има потенциален риск от заразяване с над 50 вирусни и бактериални инфекциозни и паразитни болести: малария, жълта треска, денга, енцефалити, хеморагични трески, туларемия, тропическа треска и др. Поради тази причина третирането за унищожаване на комари може да излезне в пъти по-евтино за разлика от леченията.

Отлична среда за развитие на маларийните комари са малки водоеми със стояща или бавнотечаща вода със защитени от вятър или обрасли с растителност брегове, които са добре осветени и огрявани от слънцето.


Тагове:
унищожаване на комари, комари, комар, унищожаване, пръскане, против, борба, вредители, дезакаризация, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv komari, unishtojavane na komari, komar, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент
Стършели фирма,Фирми за борба с вредители,фирми за борба змий,фирма за пръскане против насекоми,фирма за пръскане против бълхи,фирма за пръскане срещу мравки, фирма за пръскане срещу кърлежи,фирма за премахване на мишки,фирма за премахване на склопендри,фирма за премахване на къртици,фирми за борба с дървеници,Фирма за борба с хлебарки,Фирма за борба с комарите, Премахване на стършелово гнездо,Как да убием стършели,Изображение на стършел, Унищожаване на стършели,Премахване на стършели,Прогонване на стършели, средство против оси и стършели, Как да се отърва от стършели,борба с оси и стършели, Как изглежда стършел, Как да прогоним стършели, Кърлежи фирма, Как да убием кърлежи,Изображение на кърлеж, Унищожаване на кърлежи,Премахване на кърлежи,Прогонване на кърлежи, средство против кърлежи, Как да се отърва от кърлежи,борба с кърлежи, Как изглежда кърлеж, Как да прогоним кърлежи, Мравки фирма, Как да убием мравки,Изображение на мравка, Унищожаване на мравки,Премахване на мравки,Прогонване на мравки, средство против мравки, Как да се отърва от мравки,борба с мравки, Как изглежда мравка, Как да прогоним мравки, Склопендри фирма, Премахване на склопендри,Как да убием склопендри,Изображение на склопендра, Унищожаване на склопендра,Премахване на склопендри,Прогонване на склопендри, средство против склопендри, Как да се отърва от склопендри,борба с склопендри, Как изглежда склопендра, Как да прогоним склопендри, Змий фирма, Премахване на змий,Как да убием змий,Изображение на змия,Унищожаване на змий,Премахване на змий,Прогонване на змий, средство против змий, Как да се отърва от змий,борба с змий, Как изглежда змия, Как да прогоним змий, Фирма къртици, Премахване на къртици,Как да убием къртица,Изображение на къртица, Унищожаване на къртици,Премахване на къртици,Прогонване на къртици, средство против къртици, Как да се отърва от къртици,борба с къртици, Как изглежда къртица, Как да прогоним къртици, Комари фирма, Премахване на Комари,Как да Комари,Изображение на Комари, Унищожаване на Комари,Премахване на Комари,Прогонване на Комари, средство против Комари, Как да се отърва от Комари,борба с Комари, Как изглежда Комари, Как да прогоним Комари, Оси фирма, Премахване на Оси,Как да убием Оси,Изображение на Оса, Унищожаване на Оси,Премахване на Оси,Прогонване на Оси, средство против оси , Как да се отърва от Оси,борба с оси, Как изглежда осаКак да прогоним оси Пръскане гущери,пръскане против змий,премахване гнездо на оси,vrediteli,вредители,стършели, мравки,превента,змий,къртици,кърлежи,сънливци,комари,пръскане хлебарки,ръсене, дървеници, Фирми за борба с оси .