Унищожаване на кърлежи

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Размерите им обикновено са между 0,11 и 15-20 мм. Едни от тях се хранят с разлагащи се вещества от растителен и животински произход, други са хищници, а трети - паразити върху растения, животни и човека. Унищожаване на кърлежи е важна процедура тъй като може да причини достатъчно главоболия казано в преносен и буквален смисъл.
Кърлежите са предимно временни или постоянни външни кръвосмучещи паразити. Малка част от тях са вътрекожни и вътрешни паразити. Кръвосмучещите кърлежи се хранят рядко - обикновено по веднъж във всяка фаза от развитието си. Те могат да издържат на гладуване с години, а някои - до 11-12 години. Унищожаването на кърлежите е важно за спокойствието на Вашия домашен любимец и дори детето Ви в двора като си играе, не рискувайте да станат по тежки последиците, реагирайте навреме.
Във връзка със смученето на кръв слюнчените им жлези отделят вещество, което възпрепятства кръвосъсирването. Кърлежите са разделно-полови животни с добре изразен полов диморфизъм. От яйцата им се излюпват личинки, които се отличават от възрастните форми по това, че имат три чифта крака. Преди да достигнат възрастно състояние те преминават през фазата "нимфа", която има четири чифта крака, но не винаги полови органи. Нимфите се превръщат във възрастни форми след едно или повече събличания. Унищожаване на кърлежи е най-добре да се направи в началото на затоплящите се месеци, около края на Април, началото на Май месец. Често може да се наложи поне още 2 до 4 пъти да се приложи процедурата по унищожаване на кърлежи.Какво е медицинското значение на кърлежите?
Кърлежите отделят в тялото на човека дразнещи и отровни вещества, които предизвикват местни или общи болестни състояния, наречени акариноза. Освен това по време на кръвосмученето те пренасят редица опасни заболявания. Ако сте били в градина където не е пръскано против унищожаване на кърлежи и имате главоболие, то е възможно да имате забит кърлеж в главата. Също така бледнеене и падане на кръвното при някои хора също е възможен случай, когато са били някъде където не пръскано за унищожаване на кърлежи.

Как можем да се предпазим?
Предпазването от кърлежи става, като се избягват местата, където те се намират, а когато това е невъзможно - като се вземат мерки за унищожаване на кърлежи или на тяхното попадане върху тялото. Това става чрез използуване на специални или приспособени за целта дрехи, с добре прилепнали краища на крачолите и ръкавите и добре затворена яка. Още по-ефикасно е, ако върху дрехите и откритите части на тялото се нанесат специални вещества - репеленти, които отблъскват кърлежите с миризмата си. Третирането за една обработка при унищожаване на кърлежи излиза много по евтино от цялото създадено неудобство.

За предпазване от кърлежи има значение и избирането на място за сядане и почивка. Това трябва да става на добре огрени от слънцето терени, тъй като кърлежите не издържат на слънчеви лъчи и се крият в сянката на дърветата, листата и тревите. Обаче ако са високи тревите е възможно да има множество кърлежи там, като в този случай е препоръчително окосяване на тревата и пръскане за унищожаване на кърлежи.

Отстраняването на впили се в тялото на човека кърлежи трябва да се извършва чрез спокойно и бавно издърпване, чрез въртене в обратна на часовниковата стрелка посока. Препоръчва се в такива случаи кърлежът предварително да се намаже с мазнина, която предизвиква неговото отпускане. Предвид на това, че той може да е носител на зараза, след отделянето му се изгаря, а мястото на прикрепването му на тялото, както и ръцете, с които е пипан, се дезинфекцират. Спестете си проблеми и повикайте професионалисти в унищожаване на кърлежите.

Тагове:
унищожаване на кърлежи, кърлежи, кърлеж, унищожаване, пръскане, против, борба, вредители, дезакаризация, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv kurleji, unishtojavane na kurleji, kyrlej, karlej, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент
Стършели фирма,Фирми за борба с вредители,фирми за борба змий,фирма за пръскане против насекоми,фирма за пръскане против бълхи,фирма за пръскане срещу мравки, фирма за пръскане срещу кърлежи,фирма за премахване на мишки,фирма за премахване на склопендри,фирма за премахване на къртици,фирми за борба с дървеници,Фирма за борба с хлебарки,Фирма за борба с комарите, Премахване на стършелово гнездо,Как да убием стършели,Изображение на стършел, Унищожаване на стършели,Премахване на стършели,Прогонване на стършели, средство против оси и стършели, Как да се отърва от стършели,борба с оси и стършели, Как изглежда стършел, Как да прогоним стършели, Кърлежи фирма, Как да убием кърлежи,Изображение на кърлеж, Унищожаване на кърлежи,Премахване на кърлежи,Прогонване на кърлежи, средство против кърлежи, Как да се отърва от кърлежи,борба с кърлежи, Как изглежда кърлеж, Как да прогоним кърлежи, Мравки фирма, Как да убием мравки,Изображение на мравка, Унищожаване на мравки,Премахване на мравки,Прогонване на мравки, средство против мравки, Как да се отърва от мравки,борба с мравки, Как изглежда мравка, Как да прогоним мравки, Склопендри фирма, Премахване на склопендри,Как да убием склопендри,Изображение на склопендра, Унищожаване на склопендра,Премахване на склопендри,Прогонване на склопендри, средство против склопендри, Как да се отърва от склопендри,борба с склопендри, Как изглежда склопендра, Как да прогоним склопендри, Змий фирма, Премахване на змий,Как да убием змий,Изображение на змия,Унищожаване на змий,Премахване на змий,Прогонване на змий, средство против змий, Как да се отърва от змий,борба с змий, Как изглежда змия, Как да прогоним змий, Фирма къртици, Премахване на къртици,Как да убием къртица,Изображение на къртица, Унищожаване на къртици,Премахване на къртици,Прогонване на къртици, средство против къртици, Как да се отърва от къртици,борба с къртици, Как изглежда къртица, Как да прогоним къртици, Комари фирма, Премахване на Комари,Как да Комари,Изображение на Комари, Унищожаване на Комари,Премахване на Комари,Прогонване на Комари, средство против Комари, Как да се отърва от Комари,борба с Комари, Как изглежда Комари, Как да прогоним Комари, Оси фирма, Премахване на Оси,Как да убием Оси,Изображение на Оса, Унищожаване на Оси,Премахване на Оси,Прогонване на Оси, средство против оси , Как да се отърва от Оси,борба с оси, Как изглежда осаКак да прогоним оси Пръскане гущери,пръскане против змий,премахване гнездо на оси,vrediteli,вредители,стършели, мравки,превента,змий,къртици,кърлежи,сънливци,комари,пръскане хлебарки,ръсене, дървеници, Фирми за борба с оси .