Унищожаване на молци

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Молците са група насекоми обединяващи 14 вида. Молецът е дребна пеперуда с размер 15 - 20 мм една част от предните и крила от основата до средата е сребристо-сива, а останалата бронзово-червена, пресечена от две тъмни ивици. През своя живот молците преминават 4 фази на развитие: яйце, ларва (гъсеница), какавида и летящ молец (пеперуда).

Вреда нанася само ларвата и то най-вече в складовете, където ако не се предприемат бързи мерки по унищожаване на молци, то всичко складирано ще бъде "маркирано" от тях сравнително бързо. Този неприятел се появява в жилищата, в складове и магазини. Напада най-силно сушени плодове, орехи, бадеми, сушени подправки, семена. Молецът лети нощем и снася голям брой яйца, поединично или на групи, като ги запечатва здраво, което създава някой път проблеми в унищожаването на молци, тъй като е възможно навсякъде да се снесът. Гъсениците нагризват продуктите по различен начин. В семената и зърното правят ямички, навлизат в тях и ги изяждат. Ларвата се изхранва за 30 - 50 дни и какавидира в бял, плътен пашкул. Този стадий продължава до 35 дни. В складовете молецът презимува като какавида и гъсеница, като това е и най-удачният период по унищожаване на молци във Вашето помещение, но в топлите жилища той се развива непрекъснато и дава много поколения, което често прераства в проблем с дрехите Ви или плодовете през лятото или зимата. Една процедура по унищожаване на молци би помогнала да се отървете бързо и ефективно от този проблем. Можете да обеззаразите хранителните продукти чрез топлинна обработка.

При температура 50 - 55 градуса за няколко часа загиват всички стадии на неприятеля. При по-малки количества сушени ядки, плодове, подправки, това третиране може да се направи в обикновена готварска печка. Материалът се изсипва на тънък пласт в широка тава, важно е с термометър да се следи и регулира температурата. При тези условия продуктите не променят вкусовите си качества. Така почистени ги опаковайте и приберете на сухо и студено място. Сложете скилидки чесън в брашното,ориза и т.н.и забравете за гадинките. Друго средство за борба са изсушените орехови листа, купени от аптека, сложете ги в марля и после в шкафа с хранителни продукти. Големи количества продукция за търговски цели се обработват в специални сушилни. Молецът е топлолюбив и при ниски температури развитието му силно се забавя. От медицинска гледна точка насекомите са безопасни и не ви грозят зарази, но са изключително неприятни за всяко домакинство.
Унищожаване на молци от нашата фирма става бързо и ефективно, като по този начин загърбвате всички неприятни дълги опити в унищожаването им. Съществуват на пазара много препарати, които под една или друга форма твърдят ,че действат в унищожаване на молци, но реално само довличат повече в някои случаи. Ние работим само с доказани качествени и ефективни продукти в процеса на унищожаване на молци и независимо от високото качество се стараем да държим ниски цени за Вашето удобство!


Тагове:
унищожаване на молци, молец, унищожаване, пръскане, против, борба, вредители, дезакаризация, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, бълха, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv molci, pruskane, unishtojavane na molci, molec, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент