Унищожаване на мухи

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Черешова муха е един от най-разпространените и вредоносни неприятели при черешата и вишнята. Поврежда зазряващите плодове на тези две култури, като нападнатите плодове загниват и опадват. При силно нападение се наблюдава до 80% повредени плодове. Плодовете с ларви на черешова муха не са годни за както за консумация, така и за преработка. Унищожаването на мухи винаги може да Ви спаси от непредвидени обстоятелства с плодовете за които сте се старали.

Биологията на черешовата муха е такава, че тя се разива при сравнително по-високи температури. Затова неприятелят поврежда плодовете на средно ранните и късни сортове череши и вишни. Ранните череши най-често остават незасегнати. За да получите обаче овкусени и добре озрели черешеи, които да са незасегнати ще се наложи третиране за унищожаване на мухи.

Какви повреди причинява луковата муха?

Ларвата на луковата муха (Delia antiqua) причинява повреди по лука за зелено и за луковици, по лука, предназначен за получаване на арпаджик, и по-слабо по чесъна, зелето и салатата. На лука за зелено и за луковици ларвите прогризват листата и навлизат в стъблото, като правят надлъжни ходове в посока към луковицата и навлизат в нея. Повредената луковица мирише неприятно. Повредените растения лесно се изскубват и силно изостават в развитието си. Централният лист е по-дебел, завит спираловидно. По-късно изсъхва, изсъхват и листата отстрани. Препоръчваме ви да направите третиране за унищожаване на мухи докато е време и в момента в който усетите, че постенпенно се унищожава растението по този начин. В една луковица вредят до 70 ларви. От унищоженото растение ларвите преминават на други здрави растения. При гъст посев за арпаджик ларвите се вгризват в поникващите растения. Растенията се разкривяват, върховете им пожълтяват и при изскубване се прекъсват в основата. За своето изхранване една ларва унищожава няколко растения.

При силно нападение се прилагат химични третирания за унищожаване на мухи и възрастните насекоми преди снасяне на яйцата. За унищожаване на мухи се използват широкоспектърни инсектициди - Вазтак 100 ЕК -0.02%, Нуреле Д - 0.04% и др. Първото пръскане се извършва при масов летеж на мухата, а второто след 8-10 дни. Процеса по унищожаване на мухи трябва да се приложи внимателно навсякъде където е възможно да има нейни ларви, така че да се предотврати бъдеща поява.


Чесновата муха (Suillia lurida Meig) у нас се среща навсякъде, където се отглежда зимен чесън. Напада зимния чесън и лука, засаден от арпаджик през есента. При праза се повреждат презимувалите на открито растения. За това е хубаво при зимнината където се складира да се правят обработки за унищожаване на мухи и други вредители, за да запазите труда си.

Чесновата муха развива едно поколение годишно и презимува като възрастно насекомо на различни защитени места. Мухите напускат местата за зимуване още през февруари и през най-топлите часове започват да снасят яйца по най-добре развитите растения или по повърхността на почвата близо до тях. Ларвите се излюпват и причиняват описаните повреди. През втората половина на Април и началото на Май (когато е най-удачно да се прилагат процедури по унищожаване на мухи) те завършват развитието си и отиват в почвата, където какавидират. Мухите от новото поколение се появяват към средата и втората половина на Май и началото на Юни. Те отиват по защитени места, където зимуват.

Как да се справите с този проблем?
Периодично растенията да се пръскат за унищожаване на мухи по време на летежа на мухите преди снасянето на яйцата. Препоръчват се три пръскания с препарат за унищожаване на мухи в критичната фенофаза “втори-трети лист” или 10-15 cm височина на растенията. Използват се широкоспектърни инсектициди - вазтак 100 ЕК - 0.02%, нуреле Д - 0.04% и др.. Няма официално регистрирани препарати за борбата с унищожаването на мухи и чесновата муха. Първото третиране срещу унищожаването на чесновата муха се провежда в началото на летежа на мухите, а останалите две, през 8-10-12 дни, в зависимост от последействието на препарата. Последното третиране за унищожаване на мухи се извършва не по-късно от 15 дни преди прибирането на чесъна, като спазването на карантинните срокове е задължително.

Тагове:
унищожаване на мухи, мухи, муха, унищожаване, пръскане, против, борба, вредители, дезакаризация, отстраняване, дезинсекция, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv muhi, unishtojavane na muhi, muha, myha, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент
Стършели фирма,Фирми за борба с вредители,фирми за борба змий,фирма за пръскане против насекоми,фирма за пръскане против бълхи,фирма за пръскане срещу мравки, фирма за пръскане срещу кърлежи,фирма за премахване на мишки,фирма за премахване на склопендри,фирма за премахване на къртици,фирми за борба с дървеници,Фирма за борба с хлебарки,Фирма за борба с комарите, Премахване на стършелово гнездо,Как да убием стършели,Изображение на стършел, Унищожаване на стършели,Премахване на стършели,Прогонване на стършели, средство против оси и стършели, Как да се отърва от стършели,борба с оси и стършели, Как изглежда стършел, Как да прогоним стършели, Кърлежи фирма, Как да убием кърлежи,Изображение на кърлеж, Унищожаване на кърлежи,Премахване на кърлежи,Прогонване на кърлежи, средство против кърлежи, Как да се отърва от кърлежи,борба с кърлежи, Как изглежда кърлеж, Как да прогоним кърлежи, Мравки фирма, Как да убием мравки,Изображение на мравка, Унищожаване на мравки,Премахване на мравки,Прогонване на мравки, средство против мравки, Как да се отърва от мравки,борба с мравки, Как изглежда мравка, Как да прогоним мравки, Склопендри фирма, Премахване на склопендри,Как да убием склопендри,Изображение на склопендра, Унищожаване на склопендра,Премахване на склопендри,Прогонване на склопендри, средство против склопендри, Как да се отърва от склопендри,борба с склопендри, Как изглежда склопендра, Как да прогоним склопендри, Змий фирма, Премахване на змий,Как да убием змий,Изображение на змия,Унищожаване на змий,Премахване на змий,Прогонване на змий, средство против змий, Как да се отърва от змий,борба с змий, Как изглежда змия, Как да прогоним змий, Фирма къртици, Премахване на къртици,Как да убием къртица,Изображение на къртица, Унищожаване на къртици,Премахване на къртици,Прогонване на къртици, средство против къртици, Как да се отърва от къртици,борба с къртици, Как изглежда къртица, Как да прогоним къртици, Комари фирма, Премахване на Комари,Как да Комари,Изображение на Комари, Унищожаване на Комари,Премахване на Комари,Прогонване на Комари, средство против Комари, Как да се отърва от Комари,борба с Комари, Как изглежда Комари, Как да прогоним Комари, Оси фирма, Премахване на Оси,Как да убием Оси,Изображение на Оса, Унищожаване на Оси,Премахване на Оси,Прогонване на Оси, средство против оси , Как да се отърва от Оси,борба с оси, Как изглежда осаКак да прогоним оси Пръскане гущери,пръскане против змий,премахване гнездо на оси,vrediteli,вредители,стършели, мравки,превента,змий,къртици,кърлежи,сънливци,комари,пръскане хлебарки,ръсене, дървеници, Фирми за борба с оси .