Унищожаване на оси и кошери

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Съществуват огромен брой видове оси, които могат да водят уединен начин на живот ( пътните и роещи се оси – правят дупчици в почвата, осите-дърводелци – в дървесината, тези неща правят по-сложен процеса по унищожаване на оси тъй като могат да бъдат дори на най-необичайните места, където не се забелязват) и да живеят на големи семейства, създаващи специални гнезда.(унищожаване на кошери и оси е много опасно и внимавайте изключително много в тези процеси! Съветваме Ви да се запознаете добре с техния характер преди да преминете към унищожаване.) Най-често горските оси строят гнезда в клоните на дърветата и храстите, а представителите на средната оса – под чердаците, стрехите, в бараките. Точно този вид, обикновено, безпокои хората. Заселвайки се по съседство започват да претендират за заеманата територия. Именно те се срещат по сладките узрели плодове или кръжат над кухненската маса, привлечени от някакъв аромат. Това са най-честите случаи заради, които сме извиквани за унищожаване на оси, тъй като често може да се получи остра алергична реакция от тяхното ожилване докато обядвате или релаксирате в градината.

Най-големия проблем в процеса по унищожаване на оси е факта, че идва етап в който започват да се размножават много по-бързо. Осите правят гнездата си пролетно време, избирайки скрито място. С това се занимава презимувалата самка-царица – лепи гнездото търпеливо и акуратно, килийка след килийка, снасяйки яйца и изхранвайки личинките. Те растат и скоро се раждат млади работнички оси. Най-ефективно е да ни извикате за унищожаването на осите в момента в който усетите ,че се засилва техния брой, защото с тяхното появяване самката прекратява излизането от гнездото за да търси храна. Сега тя само създава ново потомство, а работничките хранят нея и новите личинки и разширяват гнездото. Вътре в него се поддържа температура от 30 градуса. При благоприятни условия, към есента колонията може да достигне до няколко стотици индивида. Когато това стане, процеса по унищожаване на оси става изключително опасен и сложен. През есента от килийките се раждат самци и самки, но за презимуване остават само оплодените самки, а търтеите-самци и работничките умират. Бъдещите царици зимуват в скришни места и пролетта стават основателки на нови колонии.


Унищожаване на оси може да Ви се наложи да го правите дори и в земята, има и земни кошери и оси, които старателно си прокопават без проблем дупчици в земята. Разхождайки сред природата, заобикаляйте стари изкорубени дървета и не се съблазнявайте да повървите боси по зелената трева, изпъстрена с цветя – и в дърветата и в тревата може да има оси или подобни не безопасни насекоми. Най - добър резултат дава прилагане на процедура по унищожаване на оси през пролетта или първата половина на лятото с унищожаване на единично презимувалите женски оси и унищожаване на гнездата им. Така се предотвратява появата по-късно на стотици оси. Унищожаването на осите има редица специфики. Понякога ужилването от оса може да доведе до алергичен шок и до още по-тежки последици, ето защо ви съветваме да бъдете изключително внимателни при откриването на гнездо на оси, неговото унищожаване и по възможност да не предприемате сами действия срещу него. Не трябва да забравяме факта, че много хора са алергични към оси без самите те да знаят и така несъзнателно рискуват живота си. За това напомняме да бъдете внимателни при унищожаване на оси и да не го правите ако не сте го правили до сега! Риска се крие дори за професионалистите, които познават характера им в процеса на унищожаване!


Тагове:
унищожаване на оси, оси, оса, унищожаване, пръскане, против, борба, вредители, дезакаризация, отстраняване, дезинсекция, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv osi, unishtojavane na osi, osa, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент
Стършели фирма,Фирми за борба с вредители,фирми за борба змий,фирма за пръскане против насекоми,фирма за пръскане против бълхи,фирма за пръскане срещу мравки, фирма за пръскане срещу кърлежи,фирма за премахване на мишки,фирма за премахване на склопендри,фирма за премахване на къртици,фирми за борба с дървеници,Фирма за борба с хлебарки,Фирма за борба с комарите, Премахване на стършелово гнездо,Как да убием стършели,Изображение на стършел, Унищожаване на стършели,Премахване на стършели,Прогонване на стършели, средство против оси и стършели, Как да се отърва от стършели,борба с оси и стършели, Как изглежда стършел, Как да прогоним стършели, Кърлежи фирма, Как да убием кърлежи,Изображение на кърлеж, Унищожаване на кърлежи,Премахване на кърлежи,Прогонване на кърлежи, средство против кърлежи, Как да се отърва от кърлежи,борба с кърлежи, Как изглежда кърлеж, Как да прогоним кърлежи, Мравки фирма, Как да убием мравки,Изображение на мравка, Унищожаване на мравки,Премахване на мравки,Прогонване на мравки, средство против мравки, Как да се отърва от мравки,борба с мравки, Как изглежда мравка, Как да прогоним мравки, Склопендри фирма, Премахване на склопендри,Как да убием склопендри,Изображение на склопендра, Унищожаване на склопендра,Премахване на склопендри,Прогонване на склопендри, средство против склопендри, Как да се отърва от склопендри,борба с склопендри, Как изглежда склопендра, Как да прогоним склопендри, Змий фирма, Премахване на змий,Как да убием змий,Изображение на змия,Унищожаване на змий,Премахване на змий,Прогонване на змий, средство против змий, Как да се отърва от змий,борба с змий, Как изглежда змия, Как да прогоним змий, Фирма къртици, Премахване на къртици,Как да убием къртица,Изображение на къртица, Унищожаване на къртици,Премахване на къртици,Прогонване на къртици, средство против къртици, Как да се отърва от къртици,борба с къртици, Как изглежда къртица, Как да прогоним къртици, Комари фирма, Премахване на Комари,Как да Комари,Изображение на Комари, Унищожаване на Комари,Премахване на Комари,Прогонване на Комари, средство против Комари, Как да се отърва от Комари,борба с Комари, Как изглежда Комари, Как да прогоним Комари, Оси фирма, Премахване на Оси,Как да убием Оси,Изображение на Оса, Унищожаване на Оси,Премахване на Оси,Прогонване на Оси, средство против оси , Как да се отърва от Оси,борба с оси, Как изглежда осаКак да прогоним оси Пръскане гущери,пръскане против змий,премахване гнездо на оси,vrediteli,вредители,стършели, мравки,превента,змий,къртици,кърлежи,сънливци,комари,пръскане хлебарки,ръсене, дървеници, Фирми за борба с оси .