Унищожаване на плъхове

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Унищожаването на плъхове не винаги може да бъде толкова лесна задача, колкото някои хора си мислят. Плъховете (Rattus) са род мишевидни гризачи. Дължината им е до 30 cm, има 100 вида от тях, главно в тропическите области на Азия и Африка, разселени по цялата суша. В България има 2 вида (черен и сив). Раждат 2-4 пъти годишно по 6-10 до 17 малки. Хранят се както с растителна, така и със животинска храна, което е най-честия повод за тяхното унищожаване. Ухапването от плъхве може да бъде много болезнено и често се стига до медицинска помощ.

Плъховете са много упорити и неприятни вредители в редица стопански области, защото могат дори да нанесат щети по продукцията, която имате и това да наложи тяхното унищожаване. Причината за разпространението е високата им устойчивост, като биологичен вид и лесното приспособяване към съществуващата природна среда. Този факт може да изиграе някой път сложна роля в прилагане на процедура по унищожаване на плъхове, тъй като е възможно дори да се приспособят към отровата, която се предлага в обикновените магазини.

Плъховете имат отлично развити физически умения за скачане, плуване, копаене, катерене и могат да паднат от височина 15 м., без да пострадат или да се наранят сериозно(А звучеше, сякаш сами се подлагат на унищожаване, нали?). Те могат да извършват скокове до 90 см вертикално и 120 см хоризонтално. Някои видове плъхове ще изкопаят без спиране дупка, с дълбочина 90 см., директно в земята. Няма да Ви е особено трудно да разберете кога се налага тяхното унищожаване.

Защо се налага унищожаване на плъхове и залагането на капани дори около ВиК инсталации? Сивите плъхове могат да плуват без спиране до 800 м. в открити води, през водопроводни тръби с клапи и канализация, при силно съпротивление от въздушни и водни течения. Плъховете могат да изгризят без проблем ред здрави материали, включително алуминиева ламарина, твърдо дърво, гума, пластмаса и бетонен блок. Поради тази причина когато извършваме унищожаване на плъхове, ние внимателно подбираме местата, които да бъдат напръскани и със специфично заложени отрови, така че да обхванем всяко място от където могат да излезнат. Огледа преди унищожаване е задължителен, за да сме сигурни ,че ще бъдем максимално ефективни.


Плъховете унищожават и повреждат хранителните продукти и материали. Пренасят много опасни заразни и паразитни болести, което е също част от повода за тяхното унищожаване. В миналото са били основният преносител на чумата. Плъховете обитават места, близки до ресурси на храна и вода. По този начин също и зимнината, която сте си подготвили може да бъде подложена на унищожаване от плъхове. Независимо от подвида, повечето плъхове предпочитат живот около хората, които им осигуряват изобилни източници на препитание. С годините се обособява дори термина градски плъх. Градските плъхове са резултат от удобните условия за подслон и храна, налични в градските сгради, където и най-често прилагаме процедура по унищожаване на плъхове. Плъховете причиняват невъобразими икономически и селско стопански унищожавания във ферми, складове и стопанства. Плъхове унищожават и замърсяват глобално хранителните и битови продукти, заразявайки ги с опасни за живота болестни бактерии. Плъховете увреждат и унищожават посевите както на полето, така и зърнени храни в складовите помещения. Процедурите по унищожаване на плъхове, могат да излезнат в пъти по-евтини от ефекта на тяхната унищожителна мощ по Вашите продукти.


Тагове:
унищожаване на плъхове, плъхове, плъх, унищожаване, пръскане, против, борба, вредители, дератизация, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv pluhowe, unishtojavane na pluhowe, pluhowe, plyh, pluh, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент