Унищожаване на стършели

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Той е всекиму познато едро, прилично на оса хищно насекомо. Но какво трябва да знаем преди да пристъпим към унищожаване на стършели? Стършелите живеят на семейства. Всяко семейство се състои от една майка и стършели-работници. Презимуват само единични оплодени майки. Напролет всяка майка самостоятелно строи гнездо в хралупи, тавани, под капаците на изоставени кошери и др. Това е и периода, в който е най-препоръчително за третиране и унищожаване на стършели. Като материал за строеж на гнездото се използват стърготини от кората на дърветата, които стършелите сдъвкват и обработват със слюнка в маса, подобна на кашата, от която се изработва хартията. От тая маса те градят хоризонталните си пити; отвън ги облепват с отделна покривка, която ги пази. Унищожаване на стършели и техните кошери(пити) може да бъде изключително опасно, както за Вас така и за професионалистите. Бъдете особено внимателни в случай, че решите да пристъпите сами към тяхното унищожаване.

Стършелът изхранва личинките си с храна от животински произход: улавя насекоми, между които и пчели, сдъвква ги и ги отнася в гнездото си. Това е наистина сериозна причина да искате да третирате за унищожаване на стършели, ако имате в района където са Вашите кошери с пчели. През есента, когато пчелите се съберат на кълбо, стършелите, летейки и при по-ниска температура, се добират до вътрешността на кошера, където не само грабят мед, но убиват и пчели. Унищожаването на стършелите трябва да бъде консултирано и извършено в най-подходящия период, за да не се поставяте пред свършен факт.

Борбата със стършелите се свежда главно до унищожаване на гнездата им. Понеже презимуват само отделни оплодени женски стършели, унищожаването на една майка през пролетта е равностойно на унищожаването на цялото й бъдещо поколение. Унищожаването на стършеловите гнезда се извършва вечер, когато стършелите са се прибрали. Трябва да се има предвид, че разоряването на такова гнездо съвсем не е безопасно: ужилване на човек от десетина стършела може да бъде смъртоносно. Ето защо при това унищожаване трябва да се вземат всички предпазни мерки.
Стършелите живеят предимно сред природата и градят гнездата си върху дървета и хралупи. Засегнати от тях обичайно са извънградски райони, особено къщи, близки до гора, планини и овошки, както и предградските квартали.

В постройки и сгради, стършелите закачат гнездата си в комини, под керемиди, навеси и най-вече греди. Ще ги намерите под навеси на стопански постройки, складови помещения, слабо обитаеми къщи и вили. Почти във всяка изоставена къща на село или в гората има стършелово гнездо. Напомняме Ви отново да бъдете особено внимателни при унищожаване на стършели и ако не сте сигурни какво правите, то по-добре да се свържете с нас за консултация и професионална помощ за тяхното унищожаване!


Тагове:
унищожаване на стършели, стършел, унищожаване, пръскане, против, борба, вредители, дезакаризация, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, бълха, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv stursheli, pruskane, unishtojavane na stursheli, sturshel, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент
Стършели фирма,Фирми за борба с вредители,фирми за борба змий,фирма за пръскане против насекоми,фирма за пръскане против бълхи,фирма за пръскане срещу мравки, фирма за пръскане срещу кърлежи,фирма за премахване на мишки,фирма за премахване на склопендри,фирма за премахване на къртици,фирми за борба с дървеници,Фирма за борба с хлебарки,Фирма за борба с комарите, Премахване на стършелово гнездо,Как да убием стършели,Изображение на стършел, Унищожаване на стършели,Премахване на стършели,Прогонване на стършели, средство против оси и стършели, Как да се отърва от стършели,борба с оси и стършели, Как изглежда стършел, Как да прогоним стършели, Кърлежи фирма, Как да убием кърлежи,Изображение на кърлеж, Унищожаване на кърлежи,Премахване на кърлежи,Прогонване на кърлежи, средство против кърлежи, Как да се отърва от кърлежи,борба с кърлежи, Как изглежда кърлеж, Как да прогоним кърлежи, Мравки фирма, Как да убием мравки,Изображение на мравка, Унищожаване на мравки,Премахване на мравки,Прогонване на мравки, средство против мравки, Как да се отърва от мравки,борба с мравки, Как изглежда мравка, Как да прогоним мравки, Склопендри фирма, Премахване на склопендри,Как да убием склопендри,Изображение на склопендра, Унищожаване на склопендра,Премахване на склопендри,Прогонване на склопендри, средство против склопендри, Как да се отърва от склопендри,борба с склопендри, Как изглежда склопендра, Как да прогоним склопендри, Змий фирма, Премахване на змий,Как да убием змий,Изображение на змия,Унищожаване на змий,Премахване на змий,Прогонване на змий, средство против змий, Как да се отърва от змий,борба с змий, Как изглежда змия, Как да прогоним змий, Фирма къртици, Премахване на къртици,Как да убием къртица,Изображение на къртица, Унищожаване на къртици,Премахване на къртици,Прогонване на къртици, средство против къртици, Как да се отърва от къртици,борба с къртици, Как изглежда къртица, Как да прогоним къртици, Комари фирма, Премахване на Комари,Как да Комари,Изображение на Комари, Унищожаване на Комари,Премахване на Комари,Прогонване на Комари, средство против Комари, Как да се отърва от Комари,борба с Комари, Как изглежда Комари, Как да прогоним Комари, Оси фирма, Премахване на Оси,Как да убием Оси,Изображение на Оса, Унищожаване на Оси,Премахване на Оси,Прогонване на Оси, средство против оси , Как да се отърва от Оси,борба с оси, Как изглежда осаКак да прогоним оси Пръскане гущери,пръскане против змий,премахване гнездо на оси,vrediteli,вредители,стършели, мравки,превента,змий,къртици,кърлежи,сънливци,комари,пръскане хлебарки,ръсене, дървеници, Фирми за борба с оси .