Унищожаване на сънливци (съсели)За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
Унищожаване на съсели (сънливци) професионално отстраняване и методи за третиране.
Цени за унищожаване
ЖилищеЦена
Боксониера- лв.
Едностаен80 лв.
Двустаен80 лв.
Тристаен80 лв.
Четиристаен80 лв.
Унищожаване на съсели (сънливци) се предлага като услуга по отстраняване на гризачи от унищожители и включва комплекс от професионални методи и средства за тяхното отстраняване. Съселите или още наричани сънливци в България са разпространени предимно в планински, предпланински райони и близо до гори. Нерядко ще видите съсели в извънградски вили, къщи или спокойни зелени квартали, в края на града.
Съселите са непоправими беладжии и могат да докарат до лудост нападнатите стопани. Те спят цяла зима, но събудят ли се през март, не остават незабелязани. Нощни животни са и ако са в дома ви, скоро ще се разделите със спокойния сън.
Ако не сте виждали съсел, вероятно в началото можете да го сбъркате с катеричка или мишка. Те са сиви, с дълги пухкави опашки, бяло коремче и по-тъмни кръгчета около очите. Изключително миловидни гризачи, съселите могат да предизвикат първоначално радост в домакините. Докато не се развилнеят така, че да останете без вещи, капка спокойствие и сън. Съселите са гризачи които имат рунтава опашка подобна на тази на катериците и муцунка подобна на плъх. Те са отлични катерачи и са активни предимно нощно време. Най – често съселите обичат да се заселват по таваните до които няма свободен достъп, което ги прави много трудни за намиране и унищожаване. Сънливците най-често се заселват в сгради които са в близост до гора или друга гъста растителност от която да набавят хранителни запаси - предимно ядки: орехи, лешници, бадеми и др.
Отличителни черти на съселите и навици.
Нападнали къщата в активния си период през пролетта, съселите копаят дупки в тавана, сачака под стряхата и подпокривното пространство. Веднъж влезли в къщата, сънливците изяждат гипсокартона, окачения таван, изолация, кабели и всичко, което могат да докопат.
На тавана или надолу по етажите, съсела влиза в гардероби, дрешници, мазета, складови помещения за ябълки, орехи, круши и лешници. Основната му храна са ядки и плодове, които складира неуморно. В гардероба гризе всичко наред, чанти, дрехи и всякаква покъщина. Може да прекъсне тока в къщата, изгризвайки кабелите на тавана или в стените. Ако си мислите ,че това ще доведе до неговото унищожаване, жестоко се лъжете. Единствено професионално унищожаване на съсели може да Ви спаси в подобен случай.

Съселите не са плашливи от хората и лесно ще ги видите. Може да ги намерите да гнездят в гардероб с дрехи и обувки, в кухненските шкафове, в големи кутии и къде ли още не. По тавана настъпва истински леш, изгризва се дограма, дървения и вещи. Съселът яде всичко, особено през летните месеци, когато създава поколение и децата растат.

Съселите нерядко могат да пренесат с присъствието си бълхи в дома. Те уринират на тавана или на други места в дома, а миризмата се нанася навсякъде. Причината обаче да ги усетите веднага след събуждането им е невъобразимия шум. Това е и една от най-редовните причини за които сме извиквани за унищожаване на съсели. Тропането, гризането и звуците от местата където играят или се чифтосват са толкова силни, че олелията ще ви подлуди.

Шумотевицата се увеличава драстично в началото на юни. Освен играта, причина за нея е новото поколение. Тогава родителите обучават малките на оцеляване, лов и самостоятелен живот. Скоро настъпва подготовка за зимата, съпроводена от усилено складиране. Краят на сезона преди заспиване изисква натрупване на мазнини и стопанските щети ескалират.
Каква е професионалното унищожаване на съсели?
Съселите се идентифицират по тяхната тор, пътища и начин на живот. Вечер се забелязват по покрива, в двора, по оградата, тавана или на съседните дървета. Те са игриви, любознателни, безстрашни и ще позволят да ги огледате добре, вероятно дори и да ги снимате.
Основните трудности в борбата със съсели е тяхната интелигентност. Тези гризачи, освен палави, си печелят слава на неуловими. Капаните се прескачат, звуковите устройства са до време, а отровите се избутват настрани. Съществуват някои репеленти като пелинова вода и други, но тези средства рядко вършат трайна работа за прогонването им.

За успешно унищожаване на съсели като начало, вредителят трябва точно да се идентифицира. Това не винаги е лесно, както изглежда. Още при първия контакт ще ви зададем уточняващи въпроси и ще направим оглед на място за преценка. Следва третиране за унищожаване с пест препарати, механични или химични средства, спрямо желанието на клиента и преценката на специалиста.

Важно: След унищожаване на популацията от терена в райони около гора е добре всяка пролет, след март, да се прави профилактика. Природата не спира, от същото място може да дойде нова колония. Превенция с професионални методи още в началото е препоръчителна, защото не се ли отстранят съселите веднага, другата година ще се умножат по две или по три.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
След обаждане и контакт, при желание за услуга унищожаване на съсели (сънливци), се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по борба с всякакъв вид вредители в работно, извънработно време, работни и почивни дни.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
пръскане против сънливци, сънливци, сънливец, съсели, съсел, пръскане, унищожаване, против, борба, вредители, дератизация, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv sunlivci, borba sus sunlivci, unishtojavane na sunlivci, sunlivci, sunlivec, susel, suseli, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент
Стършели фирма,Фирми за борба с вредители,фирми за борба змий,фирма за пръскане против насекоми,фирма за пръскане против бълхи,фирма за пръскане срещу мравки, фирма за пръскане срещу кърлежи,фирма за премахване на мишки,фирма за премахване на склопендри,фирма за премахване на къртици,фирми за борба с дървеници,Фирма за борба с хлебарки,Фирма за борба с комарите, Премахване на стършелово гнездо,Как да убием стършели,Изображение на стършел, Унищожаване на стършели,Премахване на стършели,Прогонване на стършели, средство против оси и стършели, Как да се отърва от стършели,борба с оси и стършели, Как изглежда стършел, Как да прогоним стършели, Кърлежи фирма, Как да убием кърлежи,Изображение на кърлеж, Унищожаване на кърлежи,Премахване на кърлежи,Прогонване на кърлежи, средство против кърлежи, Как да се отърва от кърлежи,борба с кърлежи, Как изглежда кърлеж, Как да прогоним кърлежи, Мравки фирма, Как да убием мравки,Изображение на мравка, Унищожаване на мравки,Премахване на мравки,Прогонване на мравки, средство против мравки, Как да се отърва от мравки,борба с мравки, Как изглежда мравка, Как да прогоним мравки, Склопендри фирма, Премахване на склопендри,Как да убием склопендри,Изображение на склопендра, Унищожаване на склопендра,Премахване на склопендри,Прогонване на склопендри, средство против склопендри, Как да се отърва от склопендри,борба с склопендри, Как изглежда склопендра, Как да прогоним склопендри, Змий фирма, Премахване на змий,Как да убием змий,Изображение на змия,Унищожаване на змий,Премахване на змий,Прогонване на змий, средство против змий, Как да се отърва от змий,борба с змий, Как изглежда змия, Как да прогоним змий, Фирма къртици, Премахване на къртици,Как да убием къртица,Изображение на къртица, Унищожаване на къртици,Премахване на къртици,Прогонване на къртици, средство против къртици, Как да се отърва от къртици,борба с къртици, Как изглежда къртица, Как да прогоним къртици, Комари фирма, Премахване на Комари,Как да Комари,Изображение на Комари, Унищожаване на Комари,Премахване на Комари,Прогонване на Комари, средство против Комари, Как да се отърва от Комари,борба с Комари, Как изглежда Комари, Как да прогоним Комари, Оси фирма, Премахване на Оси,Как да убием Оси,Изображение на Оса, Унищожаване на Оси,Премахване на Оси,Прогонване на Оси, средство против оси , Как да се отърва от Оси,борба с оси, Как изглежда осаКак да прогоним оси Пръскане гущери,пръскане против змий,премахване гнездо на оси,vrediteli,вредители,стършели, мравки,превента,змий,къртици,кърлежи,сънливци,комари,пръскане хлебарки,ръсене, дървеници, Фирми за борба с оси .