Унищожаване на сънливци (съсели)За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
Унищожаване на съсели (сънливци) професионално отстраняване и методи за третиране.
Цени за унищожаване
ЖилищеЦена
Боксониера- лв.
Едностаен80 лв.
Двустаен80 лв.
Тристаен80 лв.
Четиристаен80 лв.
Унищожаване на съсели (сънливци) се предлага като услуга по отстраняване на гризачи от унищожители и включва комплекс от професионални методи и средства за тяхното отстраняване. Съселите или още наричани сънливци в България са разпространени предимно в планински, предпланински райони и близо до гори. Нерядко ще видите съсели в извънградски вили, къщи или спокойни зелени квартали, в края на града.
Съселите са непоправими беладжии и могат да докарат до лудост нападнатите стопани. Те спят цяла зима, но събудят ли се през март, не остават незабелязани. Нощни животни са и ако са в дома ви, скоро ще се разделите със спокойния сън.
Ако не сте виждали съсел, вероятно в началото можете да го сбъркате с катеричка или мишка. Те са сиви, с дълги пухкави опашки, бяло коремче и по-тъмни кръгчета около очите. Изключително миловидни гризачи, съселите могат да предизвикат първоначално радост в домакините. Докато не се развилнеят така, че да останете без вещи, капка спокойствие и сън. Съселите са гризачи които имат рунтава опашка подобна на тази на катериците и муцунка подобна на плъх. Те са отлични катерачи и са активни предимно нощно време. Най – често съселите обичат да се заселват по таваните до които няма свободен достъп, което ги прави много трудни за намиране и унищожаване. Сънливците най-често се заселват в сгради които са в близост до гора или друга гъста растителност от която да набавят хранителни запаси - предимно ядки: орехи, лешници, бадеми и др.
Отличителни черти на съселите и навици.
Нападнали къщата в активния си период през пролетта, съселите копаят дупки в тавана, сачака под стряхата и подпокривното пространство. Веднъж влезли в къщата, сънливците изяждат гипсокартона, окачения таван, изолация, кабели и всичко, което могат да докопат.
На тавана или надолу по етажите, съсела влиза в гардероби, дрешници, мазета, складови помещения за ябълки, орехи, круши и лешници. Основната му храна са ядки и плодове, които складира неуморно. В гардероба гризе всичко наред, чанти, дрехи и всякаква покъщина. Може да прекъсне тока в къщата, изгризвайки кабелите на тавана или в стените. Ако си мислите ,че това ще доведе до неговото унищожаване, жестоко се лъжете. Единствено професионално унищожаване на съсели може да Ви спаси в подобен случай.

Съселите не са плашливи от хората и лесно ще ги видите. Може да ги намерите да гнездят в гардероб с дрехи и обувки, в кухненските шкафове, в големи кутии и къде ли още не. По тавана настъпва истински леш, изгризва се дограма, дървения и вещи. Съселът яде всичко, особено през летните месеци, когато създава поколение и децата растат.

Съселите нерядко могат да пренесат с присъствието си бълхи в дома. Те уринират на тавана или на други места в дома, а миризмата се нанася навсякъде. Причината обаче да ги усетите веднага след събуждането им е невъобразимия шум. Това е и една от най-редовните причини за които сме извиквани за унищожаване на съсели. Тропането, гризането и звуците от местата където играят или се чифтосват са толкова силни, че олелията ще ви подлуди.

Шумотевицата се увеличава драстично в началото на юни. Освен играта, причина за нея е новото поколение. Тогава родителите обучават малките на оцеляване, лов и самостоятелен живот. Скоро настъпва подготовка за зимата, съпроводена от усилено складиране. Краят на сезона преди заспиване изисква натрупване на мазнини и стопанските щети ескалират.
Каква е професионалното унищожаване на съсели?
Съселите се идентифицират по тяхната тор, пътища и начин на живот. Вечер се забелязват по покрива, в двора, по оградата, тавана или на съседните дървета. Те са игриви, любознателни, безстрашни и ще позволят да ги огледате добре, вероятно дори и да ги снимате.
Основните трудности в борбата със съсели е тяхната интелигентност. Тези гризачи, освен палави, си печелят слава на неуловими. Капаните се прескачат, звуковите устройства са до време, а отровите се избутват настрани. Съществуват някои репеленти като пелинова вода и други, но тези средства рядко вършат трайна работа за прогонването им.

За успешно унищожаване на съсели като начало, вредителят трябва точно да се идентифицира. Това не винаги е лесно, както изглежда. Още при първия контакт ще ви зададем уточняващи въпроси и ще направим оглед на място за преценка. Следва третиране за унищожаване с пест препарати, механични или химични средства, спрямо желанието на клиента и преценката на специалиста.

Важно: След унищожаване на популацията от терена в райони около гора е добре всяка пролет, след март, да се прави профилактика. Природата не спира, от същото място може да дойде нова колония. Превенция с професионални методи още в началото е препоръчителна, защото не се ли отстранят съселите веднага, другата година ще се умножат по две или по три.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
След обаждане и контакт, при желание за услуга унищожаване на съсели (сънливци), се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по борба с всякакъв вид вредители в работно, извънработно време, работни и почивни дни.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
пръскане против сънливци, сънливци, сънливец, съсели, съсел, пръскане, унищожаване, против, борба, вредители, дератизация, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv sunlivci, borba sus sunlivci, unishtojavane na sunlivci, sunlivci, sunlivec, susel, suseli, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент