Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Унищожаване на хлебарки е най-честата процедура желана от клиентите особено през лятото и в по-топлите месеци от годината. Хлебарките са сред най-разпространените домашни вредители особено в градовете. От всички видове по света, които са около 3500, сред хората живеят едва 4 вида. Това са Германската хлебарка, Ориенталската хлебарка, Американската хлебарка и Азиатската хлебарка. Унищожаване на хлебарки се прави по цял свят тъй като в противен случай те се размножават като снасят яйца, които относително бързо се излюпват и малките достигат полово зряла въсраст, т.е.те също могат да се размножават. Това създава предпоставка за изключително бързото нарастване на популацията.



Тези вредители обичат най-много три неща: топлина, тъмнина и храна. Това са и причините процеса по унищожаване на хлебарки да включва пръскане около домакинските уреди, които отделят топлина, както и процепи във фугите и да се крият при топлите тръби в стените, което спомага за увеличаването на популацията им през летните месеци. По този начин само се затруднява унищожаването на хлебарки, тъй като им е даден твърде дълъг период на развитие. Фактът, че са активни през нощта, когато ние спим, често е причина да не ги забележим навреме. Когато пропуснем първоначалната им поява и ги оставим да се размножат, става доста по-трудно при прилагането на еднократна процедура по унищожаване на хлебарки.

Основните вреди за нашето здраве носени от хлебарките са различните зарази, които пренасят, придвижвайки се. Освен това е интересен и фактът, че за да "общуват" помежду си те оставят по пътя след себе си диря от бактерии. Така "съобщават" на другите себеподобни за това дали има храна, опасност и т.н. Тези бактерии обаче съвсем не са безобидни и често са причина за появата на различни алергии и дори астма. Затова е много важно своевременно да се борим с тези най-разпространени домашни неприятели и да не допускаме появата им. А ако вече ги има в нашия дом трябва да се вземат най-добрите и възможно най-ефективни мерки и да се приложи поне една процедура по унищожаване на хлебарки.

Германска хлебарка (Blattella germanica)

Германската хлебарка е един от най-разпространените видове хлебарки. Вредното им значение се състои в това, че пълзейки върху хранителни продукти понякога ги замърсяват с различни болестотворни вируси и бактерии (на холера, коремен тиф и други), с цисти на едноклетъчни паразити, с яйца на хелминти. Често предизвикват и алергични реакции у някои хора. В подобен случай, трябва да се реагира своевременно, тъй като се замислете колко би струвало лекарството, а еднократна обработка по унищожаване на хлебарки може да започне от около 24 лева, в зависимост от помещението.

Германската хлебарка може да се открие навсякъде в сградата, но предпочита топли и влажни места. Най-често представителите на този вид могат да се видят в кухни и бани. Също така се срещат и в помещения, където хората се хранят и гледат телевизия, като дневни стаи, спални и други. Всяка пукнатина или процеп, разположени близо до източник на храна и/или вода е потенциално убежище, където германската хлебарка прекарва около 75% от живота си. Те са почти всеядни, ядат всички видове храни, а също и сапун, лепило, паста за зъби и други. По тази причина процеса по унищожаване на хлебарки включва пръскане буквално на всички процепи, отвори, пукнатини и ъгли, както и отворени фуги.

Възрастните достигат на големина 13-15 mm. На цвят са светло кафяви до жълтеникави. Женската германска хлебарка е по-тъмна от мъжката. Този вид хлебарки рядко летят. Пашкулчетата им съдържат 28-56 яйца и се снасят от женската хлебарка до два часа преди излюпването на личинките, а процеса по унищожаване на хлебарки може да предотврати появата на още стотици такива във Вашите стени!


Ориенталска хлебарка (Blatta orientalis)

Въпреки своето название, ориенталската хлебарка произхожда от северна Америка. Позната е още като черна хлебарка.Този вид е разпространен в цял свят. Ориенталската хлебарка оцелява много добре на открито, като там прекарва и по-голямата част от живота си. Унищожаване на хлебарки от този вид най-често се прилага през зимата, тъй като са наблюдавани да оцеляват 13 седмици при минусови температури. В сградите могат да се срещнат най-често в кухните. През деня те се крият в недостъпни пукнатини и тъмни ъгълчета на долапи и други кухненски мебели. Хранят се с всякакви органични продукти и отпадъци. Женските хлебарки могат да гладуват до 30-40 дни, а мъжките - до 15 дни. Възрастните мъжки ориенталски хлебарки са на дължина около 25 mm, а женските около 32 mm. Цветът им обикновено е черен, но може да варира до тъмночервеникаво-кафяво. Имат крила, но не летят. Процеса по унищожаване на хлебарки от този вид става чрез пръскане на по-слаба смес, но с по-дълготраен ефект поради тяхната издръжливост за да ги унищожи напълно в леговищата им.


Американска хлебарка (Periplaneta americana)

Aмериканската хлебарка въпреки името си, произхожда от Африка и е широко разпространена из цял свят, поради тази причина унищожаване на хлебарки от този вид, през летните месеци може да се види и на открито - в дворове и алеи, както и пукнатини на стълби и стени. Много често срещан вид в градските канализационни системи. Американските хлебарки влизат в сградите от канализационната система по тръбите, чрез случайно внасяне отвън, в редки случаи при масова миграция (преселване) от други сгради, бунища и други. Изключително важно е унищожаване на хлебарки от този род да става с професионална ръка, тъй като ядат всякакъв вид храна, но напълно избягват ферментиралите храни, а това може да се отрази зле на вас самите! Възрастните американски хлебарки достигат дължина 34-53 mm. На цвят са червеникаво кафяви, с бледо кафява до жълтеникава лента около края на проноталния им щит. И мъжките и женските американски хлебарки имат крила, но летенето при тях е много слабо развито. Унищожаване на този вид хлебарки е относително лесна, тъй като обикновено идват отвън. Ние препоръчваме процедура по унищожаване на хлебарки на водопроводната инсталация отвътре, както и отвън. Особено добър резултат дава и комбинирането на унищожаване на хлебарки с рахвърлянето на хранителни примамки за да дойдат в напръсканите участъци.


Тагове:
унищожаване на хлебарки, хлебарка, унищожаване, пръскане, против, борба, вредители, дезакаризация, отстраняване, дезинсекция, ДДД, фирма, препарати, третиране, бълха, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv hlebarki, pruskane, unishtojavane na hlebarki, hlebarka, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент