Какво е професионална дератизация?
Дератизация е комбинация от методи и средства за унищожаване на вредни гризачи, които са носители на заразни заболявания, вредители по хранителни запаси на човека и растения. Това е процес, който всеки извършва при нападение от гризачи, с различни средства.

Професионалната дратизация е организиран ДДД метод за целево унищожаване на вредни гризачи, мишки и плъхове, базиран на години опит и мобилизирани научни изследвания. Този метод създава непрекъснато тествани, адаптиращи се към промените на вредителите и резистентността им професионални препарати, с цел ефикасно унищожаване на гризачите.

ДДД услугите по дератизация, от лицензирана фирма на Унищожители, се извършват с високо качествени професионална техника и специалицирани за унищожаване на гризачи модерни препарати, водещи в областта. След третиране на гризачи с дератизация, се издавапротокол за извършена ДДД обработка и фактура за дератизационната услуга.

Протоколът за извършена обработка по дератизация, е по изискванията на РИОКОЗ /ХЕИ/и Агенция по Храните /ДВСК/, съгласно Наредба №3 на МЗ - Министерството на Здравеопазването (чл.18, приложение №4, ДВ - бр.12) и е приложим за всички обекти и заведения, подлежащи на задължителни месечни обработки по дератизация.
Кои места и обекти подлежат на дератизация?
Дератизация или унищожаване на вредни гризачи, може да бъде извършена във всяка сграда, терен или помещение за обществено ползване, в офиса, фирмата, завода, магазина, склада, хотела, зелените площи, къщата или в дома.
 • Дератизация в дома и в битови помещения
  Гризачи в помещения у дома. Унищожаване на мишки и плъхове в стаи, апартаменти, къщи, вили, кооперации, домакинства, входове, мазета, тавани, щрангове, стълбища, тераси, басейни, градини, алеи, изби, килери и др.

 • Дератизация в обществени помещения
  Гризачи в обществени помещения. Унищожаване на вредни гризачи в гимназии, летища, училища, кина, заводи, гари, университети, салони, театри, детски градини, общежития, автогари, общински сгради, центрове, сметища и др.

 • Дератизация в болнични заведения
  Употреба на дератизация в болнична среда. Унищожаване на гризачи в болници, поликлиники, аптеки, медицински центрове, клиники, медицински складове, здравни центрове, лекарствени складове, лекарски кабинети, зъболекарски кабинети и др.
 • Дератизация на частни, фирмени сгради, центрове и предприятия
  Приложения на дератизация в частни и фирмени помещения. Обезпаразитяване на офиси, клубове, агенции, фирмени сгради, складове, производствени обекти, заводи, комбинати, хотели, мотели, домове за настаняване, хостели, плавателни съдове, частни пристройки, бизнес центрове, молове, работни центрове, служебни помещения, цехове и обекти.

 • Дератизация на зелени площи и терени
  Дератизация, като метод унищожаване на гризачи в градини. Борба с полски мишки (полевки), плъхове, съсели, катерички и други гризачи във ферми, за защита на овощни градини, плодови дървета, зърнени култури, зеленчукови растения, зелени площи, градини, паркове, насаждения и растителни терени.

 • Дератизация за хранителни обекти, складове, заводи, заведения и магазини
  Дератизация в помещения от хранително-вкусовата промишленост, с високи изисквания за контрол. Унищожаване на гризачи в хранителни заведения, ресторанти, кухни, пицарии, сладкарници, закусвални, дискотеки, нощни клубове, механи, дискотеки, столове, барове, капанчета, гостилници и заведения за бързо хранене. Дератизация с мащабни обработки по унищожаване на гризачи в хранителни складове, заводи, комбинати, ферми, хлебозаводи, месокомбинати, мандри, животновъдски ферми, млекозаводи, мелници, зърнобази, хамбари, складове за зърно, продукти и фураж, силози и хранителни магазини.
Дератизацията може да бъде комбинирана като метод, с друга ДДД услуга (дезинсекция,дезинфекция или дезакаризация), според потребността и желанието на клиента.
Кои вредни гризачи подлежат на професионална дератизация?
Дератизация или професионално унищожаване на вредни гризачи, може да третира всички вредители, нанасящи поражения на хранителни запаси, продукти, стоки, разпространяващи болести и зарази по хората. ДДД фирмата ни извършва унищожаване на домашни мишки, полски мишки (полевки), горски мишки; черни плъхове (покривни), сиви плъхове (канални), борба с катерички, съсели; борба с хищници, подземни вредители: сляпо куче, къртици и др.
С какво гарантираме качество на дератизацията?
 • Употреба на високо качествена, съвременна, специализирана техника за дератизация.
 • Специалистите, които извършват услуги по дератизация за вас, са с дългогодишен опит, задължителните разрешителни и са минали през специални обучения по дейността.
 • В началото на процеса по дератизация, за най-добър ефект, извършваме безплатен оглед на място, с оценка на индивидуалната ви среда и безплатна консултация.
 • След всяка услуга по дератизация, предлагаме препоръки за превантивни мерки.
 • Нашата ДДД фирма ще извърши дератизация в удобно за Вас време. Третирането може да бъде проведено, без да се налага да прекъсвате работния процес на обекта. Извършваме услуги в работни и почивни дни.
Какви документи ще получите след обработката?
Дератизацията е ДДД услуга, която се извършва със сключване на договор между клиента и лицензирана ДДД фирма на Унищожители. Договорът може да бъде за тримесечна услуга по дератизация или за абонаментни обработки с по-дълъг срок на договора.
След извършване на услуга по дератизация, ще ви бъде издаден протокол за извършена обработка по унищожаване на вредни гризачи. В протокола за обработка по дератизация, се описват вида на процедурата, метода, ползваните препарати, концентрацията и името на квалифицирания пест специалист, извършил третирането.

При обекти, подлежащи на задължителни месечни обработки, се сключва съответния ДДД договор с протокол, по изискванията на РИОКОЗ /ХЕИ/ и ДВСК, по Наредба №3 на МЗ - Министерството на Здравеопазването (чл.18, приложение №4, ДВ - бр.12).
Какъв е лицензът на ДДД фирма Унищожители?
ДДД Фирма на „Унищожители” регистрирана от Министерството на Здравеопазването (МЗ) с името „Mgconsult2008”ЕООД под №60-00-35, е с лиценз да осъществява дейности по дезинфекция, дезинсекция, дератизация и дезакаризация.

Лицензът на ДДД фирмата засяга издаването на протокол за обработки и използваните препарати. Препаратите са одобрени от МЗ и са само за професионална употреба. Ползват се от лица, преминали специализирано обучение за работа с тях, безопасни са за хора, животни и околна среда, по изискванията на EC, МЗ, ДВСК и РИОКОЗ /ХЕИ/.
*Освен тази услуга фирмата ни извършва дезинфекция и дезинсекция и защита от различни други вредители, които може да видите в раздела на услуги.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
унищожаване, хлебарки, бълхи, кърлежи, ддд договори, ддд абонаменти, дезинсекция, дезинфекция, дератизация, дървеници, плъхове, мишки, мравки, паяци, къртици, молци, змии, кучета, котки, комари, мухи, стоножки, щипалки, прахови акари, гущери, скорпиони, гъсеници, стоножки

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент