Пръскане против плъхове



За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
Борба и пръскане против плъхове извършващо се чрез дератизация под контрола на РЗИ (ХЕИ), ДВСК и МЗ.
Пръскане против плъхове може да се води с различни методи и средства, като процес. . Най-често се ползват отрови за плъхове, залагат се примамки и няколко вида, капани, ултразвуци и др. Използването на средства за пръскане против плъхове и други гризачи, се нарича дератизация. Ние от унищожители гарантираме за изключително високо качество, дължащо се на многогодишен опит, квалифициран персонал и високоефективни родентициди – препарати за пръскане против плъхове, мишки и други гризачи.
Извършваме както еднократни обработки, така и предлагаме абонаментни ДДД договори отговарящи на изискванията на РЗИ (бивше ХЕИ), агенцията по храните ( ДВСК) и наредба №3 от министерство на здравеопазването (МЗ).
Каква е спецификата на обработките за пръскане против плъхове?
Пръскането против плъхове се извършва чрез залагане на професионални капани и отрови (родентициди) за дератизация. В хранителни и складови помещения отровата се залага навън, в специални дератизационни кутии, обозначават се със стикер и предупредителни надписи, образувайки дератизационна бариера. За местата с положени препарати се прави схема, в която са отбелязани отровните точки.

Плъховете се разполагат от мазе до таван, нападайки гаражи, местата между гипсокартона, окачени тавани, и др. Засягат хранителна и нехранителна дейност, автокъщи, паркинги, сервизи и жилищни помещения. Трудно се откриват помещения, постройки, складове в промишлени зони извън града и в полето, където да няма плъхове и мишки.

В блокове и кооперации, дератизацията за плъхове започва от мазето. Третират се общи, частни мазета, места до тръби за парно, рискови пътища и зони, по които преминават гризачите. В домове и жилищни помещения се залагат примамки, отрови и капани, според средата. Обхващат се рискови и атакувани помещения, извършва се пръскане против плъхове в: мазе, гараж, тавани, бани, тоалетни, гардероби, складове и всички магистрали, по които скитат плъховете.В кухни се залагат точки, примамки и капани на скрити места.

Обработва се под електроуреди, щрангове, далеч от достъп на хора и животни. В кухни и трапезарии е рисково да се слагат отрови. Там се действа с три вида капани, с примамки в тях. Кухните в заведения и хотели са обекти със специфични изисквания, подлежащи на профилактична ежемесечна обработка под контрола на (РЗИ) и (МЗ).
Обработваме помещенията и терените отвън навътре. Външните отрови се поставят в кутии, с предупредителни надписи и стикер за отровна точка. Кутиите предпазват препарата и са за предотвратяване достъп на хора, деца и домашни любимци до отровата, по изискванията от ЕС. В цехове и работилници, по пътя на гризача се залагат примамки, капани и отрови.

След първото третиране се прави второ посещение, за проверка на ефекта. Преценява се популацията, спрямо остатъка в капаните и ако е наложително се залагат нови отрови. Обичайно с плъхове и мишки, проблемът се решават с една, максимум две обработки. Профилактика се прави пролет и есен, два пъти годишно или по преценка.
Опасни ли са препаратите които използваме за унищожаването им?
За унищожаването на плъхове ние използване най-съвременните методи и качествени пест препарати за дератизация, можем да гарантираме, че след залагането им те не отделят токсични вещества или неприятна миризма.

Обработените помещения не се налага да се напускат, но трябва да се ограничи достъпа на хора (и най-вече на деца) и животни до заложените препарати, макар че те са направени умишлено с горчив вкус за топлокръвните, като същевременно остават силно атрактивни за гризачите.
Как да ни съдействате за по-дълготрайното им унищожаване?
Важно: Не размествайте препаратите, които са заложени срещу плъхове, мишки и други гризачи, но когато това е наложително задължително го направете с чисти латексови ръкавици за еднократна употреба.

Най-важното е да се спре навлизането им отвън. За тази цел, запушете всички видими дупки в обекта и огледайте внимателно за такива, които не сте забелязали от пръв поглед. При наличието на видими дупки, пукнатини, пролуки под-врати, около канализации и др., запълнете (подмажете) задължително! ние ви препоръчваме измазването да се извърши с гипс и натрошени стъкла от бутилки, буркани и др., стъклени материи. Така ще се намали възможността за достъп на нови гризачи до вътрешността на обекта след като сме унищожили заселилата се вече популация. Тези мерки решават 90% от проблемите с гризачите в повечето случай.
След колко време умират плъховете и къде след пръскане против тях?
Тъй като плъховете лесно се приспособяват към много от широко употребяваните препарати и понеже живеят в строга йерархия и се предупреждават по между си за всякакви капани, отрови и т.н., ние използваме за унищожаването им само най-ефективните професионални родентициди, които действат между 3-5 дни след консумация.
  • Съвременните родентициди, които ползваме в 90% от случаите убиват гризачите в леговищата им т.е. далеч от местата, където са заложени препаратите.
  • Професионалния препарат мумифицира тялото на животното и не позволява разлагането му. Плъхът изсъхва, подобно на чироз. дори вредителят да е умрял в помещение, в което не желаете, трупът му няма да мирише със седмици, а в повечето случаи около 5-7 дни.
Най-опасните болести пренасяни от плъховете!
Сред най-опасните за човека болести са:
- Коремния тиф
- Лептоспирозата – това е бактериална инфекция пренасяна чрез урината на гризачите;
- Чумата - бича на Средновековието;
Какво рискувате ако сами водите борбата с плъховете?
Плъховете са труден и изключително умен и интелигентен враг, подобно на хлебарките са един от малкото вредители, които много бързо привикват към повечето препарати и развиват т.н. резистентност. Природата ги е дарила с бързо размножаване и подвижност, те лесно научават отровите и си го споделят. Ако не се предприемат навременни мерки и плъховете свикнат да ядат, например от кофички с кисело мляко, унищожаването им ще е в пъти по-трудно, тъй като ще отбягват дори и някой от най-качествените родентициди. Така популацията оцелява и нараства.

Тук именно се проявява разликата между дератизацията и професионалната дератизация. Професионалната дератизация мобилизира специалисти с опит и познания върху вредителя, в създаване нови апаратури и препарати за пръскане против мишки, с безкомпромисен успех. Отровите, ползвани от дератизатор са различен клас и са позволени за употреба само на обучени лица.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
След обаждане и контакт, при желание за услуга пръскане против плъхове, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по пръскане против всякакъв вид вредители в работно, извънработно време, работни и почивни дни.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
пръскане против плъхове, плъхове, плъх, пръскане, унищожаване, против, борба, вредители, дератизация, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv pluhove, unishtojavane na pluhowe, pluh, plyh, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент