Пръскане против скорпиониЗа всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
Борба и пръскане против скорпиони под контрола на РЗИ (ХЕИ)
Пръскане против скорпиони се предлага от Унищожители на вредители, като услуга по дезинсекция под контрола на РЗИ ( бивше ХЕИ) и касае третиране на домашни помещения, заведения, манастири и производствени обекти и др. за унищожение на наличната в терена популация скорпиони. Извършваме еднократни обработки по унищожаването на скорпиони, а също така сключваме и абонаментни ДДД договори отговарящи на изискванията на РЗИ (бивше ХЕИ) и Министерство на здравеопазването. РЗИ (бивше ХЕИ), агенцията по храните ДВСК и наредба №3 от министерство на здравеопазването (МЗ).
Какви са видовете скорпиони срещани в България?
В нашата страна са разпространени видовете Карпатски скорпиони и Италиански скорпиони. Всички скорпиони, подобно кърлежите не са насекоми, а паякообразни. Българските скорпиони са тъмни и по-дребни от опасните си тропически роднини. Тяхното ухапване е безопасно, подобно ужилването от оса, но при някои хора може да предизвика алергични реакции, което може да е Вашият сериозен повод да изискате пръскане против скорпиони. Скорпионите не се считат за вредители, защото не причиняват зарази, нито унищожават растения и продукти на човека. Те са хищници и консумират насекоми, паяци и ред вредни насекоми, с което дори могат да се определят като полезни биологични контрольори за стопанството и помещенията. Въпреки сравнителната им безобидност, скорпионите плашат стопаните си и са нежелани гости в дома.
Кога и къде най-често се забелязват скорпиони?
Обикновено скорпиони се забелязват през пролетта, когато е по-влажно и много по рядко през лятото, освен в помещения с ниска температура, повишена влага и места с конденз. Макар рядко да консумират вода и да са изключително издържливи на глад, натиск (твърди са като орехчета) и лоши условия, скорпионите са силно хидрофилни и влажността ги влече. Обичайно те се срещат в прохладни, подземни, влажни и тъмни места. Често ще ги видите в мазе, сутерен, по стените на приземни етажи в къщи и особено в манастири. Скорпионите са неконтактни, трудно подвижни и избират скрити места за обитанието си.
Как протича услугата по пръскане против скорпиони?
При първи контакт, ние ще ви зададем уточнителни въпроси за вредителя, за да сме наясно с дълбочината на проблема. Разпитва се къде се намира къщата, близо ли е до водоем, гора, има ли влага, подът с плочки ли е покрит или с паркет, стените каменни ли са, има ли предразполагащи за криене фуги и други уточняващи въпроси.
Най-чести домакини на скорпиони са големи и хладни къщи, с приземни помещения, мазета и влага. Скорпионите са необщителни и макар да не са плашливи, не харесват присъствие на животни и хора. Те обичат тишина, тъмнина и показват ясни предпочитания към необитаеми или обитавани само за летния сезон къщи, вили и слабо заселени помещения.
Обичайно клиентите са запознати още с обаждането с вида на проблема и са нясно ,че трябва да се заяви пръскане против скорпиони. Човек трудно може да обърка скорпиона с нещо друго, подобно на него. Скорпионите се забелязват добре, едри са (около 4-5 сантиметра), не се плашат от човека, лазят си бавно и дори не обръщат много внимание на изплашените или напрегнати от присъствието им стопани.

Голяма популация от скорпиони се среща рядко, но тъй като те се крият на трудно достъпни места, броят им трудно може да се определи. При посещение на място нашите специалисти правят оглед на терена и пристъпват към обработка и пръскане на помещенията.
За обработка и пръскане против скорпиони, ние ползваме специален професионален пест препарат, специализиран за унищожаването им, с отличен резултат.

Важно: Теренът се третира на всички рискови и типични за гнездене места. 20-25 дни след първата обработка е необходимо пръскането да се повтори, за пълно премахване на скорпионите.
Понякога, макар и рядко, е необходимо да се направи трета обработка. Това се случва, когато в къщата има удобни условия за криене в голяма дълбочина, например дупки в стената зад шкаф или много дълбоки фуги между камъните по стените. Така препаратът трудно достига до източника на проблемите. Все пак, след максимум трета обработка от опитен специалист, проблемът с унищожаването на скорпионите за сезона се решава окончателно.
Какви препарати използваме за унищожаването им и колко време отнема обработката?
  • Работим само с най-съвременни пест препарати за пръскане против скорпиони, които не са канцерогенни (не са ракообразуващи), затова не се налага да напускате обработените помещенията за повече от 60 минути. Изключение правят случаите, когато има бременни жени или деца до 2 годишна възраст. Тогава е добре да напуснете помещенията за 2-3 часа.
  • При трудно подвижни хора, можем, оставете прозорците отворени по време на самото пръскане. Така действието няма да се намали, а само ще се забави с няколко дни. Услугата по пръскане против скорпиони отнема между 20-45 мин. в зависимост от големината на жилището и начина на третиране.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
След обаждане и контакт, при желание за услуга пръскане против скорпиони, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по борба с всякакъв вид вредители в работно, извънработно време, работни и почивни дни.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
пръскане против скорпьони, скорпьон, пръскане, унищожаване, против, борба, вредители, дезакаризация, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, мравка, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv skorpioni, pruskane, unishtojavane na skorpioni, skorpion, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент