Пръскане против стършели



За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
КИЛАРИТЕ - Как се формира цената при услугата пръскане против стършели?
Цената за обработка срещу Стършели е променлива и се определя от няколко фактора.
1. Сложността на обекта, като се взима под внимание дали има достъп до гнездото, нужно ли е да се отстранява то , или само ще се пръска за унищожаване на живите стършели намиращи се на територията на обработваемия обект.
Ценовото образуване се определя според описаните видове третирания по-долу:
2. ПРЪСКАНЕ НА ГНЕЗДО: 50,00лв.
(Пръскане на гнездо: отстраняват се живите форми на стършели, намиращи се в гнездата в момента на обработката, но не унищожава завръщащите се стършели в следващите дни.)
3. ОТСТРАНЯВАНЕ (премахване) НА СТЪРШЕЛОВО ГНЕЗДО: 25,00-50,00лв.
(Отстраняването на стършелово гнездо е трудна и опасна задача дори и за професионалистите. В случай, че се налага премахване на стършелово гнездо е важно да се знае има ли достъп до гнездото на стършелите, или ще е нужно разместване на покривни покрития, разковаване на сачаци, дъски, рязане на гипсокартонови тавани, както и други подобни фактори).
4. ТРЕТИРАНЕ НА ПЛОЩА СЛЕД ОТСТРАНЯВАНЕ НА ГНЕЗДОТО: 25,00лв.
(Третирането на площта, след премахване на гнездо на стършели, предпазва от изграждането на ново такова в срок от 1-2 години.)
5. Местности намиращи се на 30 км. извън София-област, се заплащат по: 0,25 лв. на км.
(Пример: Ако местността е Ботевград, в този случай София е на 75км. х 0,25 лв./км. = 18,75лв.)
6. За посещение на вилни зони без първокласен или второстепенен път се заплаща допълнителна сума от 15,00лв.

Важно: Имайте предвид, че стършелите могат да летят на разстояние 50км. от гнездото и да се завърнат няколко дни по-късно, ако то не бъде премахнато.
Борба и пръскане против стършели със съвременни и ефикасни препарати – под контролa на РЗИ (ХЕИ)
Пръскане против стършели се предлага като услуга по дезинсекция от Унищожители и е свързано с директно пръскане срещу тях в домашни помещения, терени, обекти, заведения, стопански обекти, подлежащи на обработки по пръскане против стършели и премахване на гнезда. Гарантираме за високо качество, дължащо се на дългогодишен опит, компетентно обслужване и най-висок клас пест препарати. Извършваме еднократни обработки срещу стършели, а също сключваме и абонаментни ДДД договори отговарящи на изискванията на РЗИ (бивше ХЕИ), агенцията по храните ДВСК и наредба №3 от министерство на здравеопазването (МЗ). Професионалното пръскане против стършели се извършва с изключително силни пест препарати, с бърз нокдаун ефект, които отстраняват насекомите, от гнездата им.
Как протича обработката по пръскане против стършели?
След уточняване и първоначална диагностика, при вас ще дойде специалист от фирмата, който ще направи оглед на място и ще пристъпи към обработката за пръскане против стършелите. За третирането не е необходима предварителна подготовка от страна на клиента, всичко се поема от професионалиста. Дотогава избягвайте гнездото за ваша безопасност.

Понякога клиентът пита дали ще се справим с проблема. Може да не се съмнявате, че ще се справим. Професионалистите ни са тясно специализирани в пръскане против стършели, жилещи насекоми и отстраняване на гнездата им. Борбата със стършели е нехарактерна и тясна дейност, в която обаче имаме богата професионална практика, с пълен резултат.

След пристигане на професионалиста, терена се оглежда и се пристъпва към действие. Гнездата на стършелите се пръскат с професионални препарати, с моментално убиващо действие. Наличните наоколо и вътре стършели измират на секундата, при възможност гнездото се отстранява моментално и проблемът е приключен, често с еднократно пръскане против стършели. Клиента трябва да следи на следващия ден за потенциална активност, но такава обичайно не се случва.

Понякога, ако гнездото е невъзможно да се отстрани на момента, поради факта, че е гъсто населено с вредители и препарата, не може да достигне в дълбочина до тях или гнездото е много навътре в стените и стенните пукнатини на къщата. Може да се наложи повторна обработка. При дълбинно проникване, естествено не се бута къщата, а се третира отново. След второто третиране, проблемът със стършелите за сезона остава в миналото.

Често клиенти, живеещи близо до водни басейни, гори и планини, с големи в съседство популации стършели желаят профилактична обработка. Тя може да бъде направена в началото на сезона, в зависимост от обстановката. Стършелите не са жилищни насекоми, те идват от 5-8 км., затова не може да се говори наизуст че няма да прелетят пак. Борбата е трудна, но задължителна и се прави както при инцидентно заселване, така и с профилактика.
Какви са рисковете ако сами извършвате пръскане против стършели?
Унищожаването на, стършели както и всички други жилище насекоми като, стършели, търтей и т.н. е една от най - рискованите услуги които извършваме, тъй като те често стават раздразнителни когато бъдат обезпокоени.

Внимание: Моля бъдете много предпазливи, ако решите сами да извършите пръскане против стършели или други жилещи насекоми във вашия дом или търговски обект, тъй като много хора са алергични към ужилване от стършели и понякога може да се случи най-лошото, ако не бъдат предприети на време нужните предпазни мерки.
Характерни черти на стършели и идентификация за успешно пръскане против стършели.
Преди да пристъпим към пръскане против стършелите, при първия контакт ние ще уточним размера на проблема, задавайки въпроси за диагностика. Понякога жилещите вредители се бъркат с стършели или пчели. Най-често клиентите са сигурни, че нападателите са стършели, виждат ги как излизат от комина, от хралупата на дървото или направената скоро къщичка за птици.

Типични характерни разлики на стършелите, в сравнение с осите е размера на гнездата им. Гнездото на осата е малко, то стига размерите на футболна топка или човешка глава. Стършелите изграждат огромни гнезда, които в естествени условия достигат размерите на бъчва. Гнездата приютяват една голяма майка, която всички хранят и още хиляди стършели.

Подобно гнездото на осите, тези на стършелите не са изработени от восък като пчелните. Стършелите преработват дървесината и градят жилището си от нея. Макар здрави, гнездата са почти изцяло целулозни. Голяма грешка е, в желание да унищожите стършелите, да запалите тяхното гнездо, защото то ще пламне като факла и може да изпепели цялата къща. Вместо това много по ефикасен е метода за пръскане против стършели.

Стършелите обичат спокойни, южни райони, далеч от населени къщи, с шумотевица и присъствие на много хора. Те си търсят естествени извори на храна и вода в гората и по правило не нападат човешки ресурси. Точно затова се откриват рядко в града, за разлика от селски райони, къщи и вили, където са диви, големи, и доста по-опасни в атаките си.

Стършелите не обръщат внимание на хора, освен ако не ги плашат или са близо до гнездата им. За разлика от нахалната оса, която ще кацне на масата, върху пържолата или ще падне в лимонадата ви, стършелът избягва човека и опитва да стои далеч от него. Нападнете ли обаче гнездо на стършели, семейството ще се събере, атакувайки агресора бързо и решително.
Специфични места за стършелови гнезда?
Стършелите са жилещи насекоми, живеещи в гнезда. Те са от едно семейство с осите и пчелите, но са по-големи от тях, достигайки 3 см. дължина. У нас ще срещнем Европейския стършел, който се храни главно с плодове и нектар.

Стършелите живеят предимно сред природата и градят гнездата си върху дървета и хралупи. Засегнати от тях обичайно са извънградски райони, особено къщи, близки до гора, планини и овошки, както и предградските квартали. В постройки и сгради, стършелите закачат гнездата си в комини, под керемиди, навеси и най-вече греди. Ще ги намерите под навеси на стопански постройки, складови помещения, слабо обитаеми къщи и вили. Почти във всяка изоставена къща на село или в гората има стършелово гнездо.

Стършелът е голямо и здраво жилещо насекомо. Сравнен с осата, той е двойно по-голям, с костеливо като орех тяло. Жилата на стършелите са силни, много здрави и пробиват сериозни прегради. Подобно осите, те жилят многократно, но отровата им е далеч по-токсична. При ужилване от стършел трябва да се потърси спешна лекарска помощ, особено при алергия.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
След обаждане и контакт, при желание за услуга пръскане против стършели, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по пръскане против всякакъв вид вредители в работно, извънработно време, работни и почивни дни.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
пръскане против стършели, стършел, пръскане, унищожаване, против, борба, вредители, дезакаризация, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, мравка, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv stursheli, pruskane, unishtojavane na stursheli, sturshel, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент