Унищожаване на комари

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Комарите са преносители на различни заболявания. Най-често могат да заразят с малария, тропическа треска, денга вирус. Което налага строго препоръчителното третиране за унищожаване на комари. Вирусът денга причинява остро протичащо инфекциозно заболяване, при което се получава ставно засягане и обща интоксикация на организма. Вирусът причинява увреждане на съдовия ендотел в черния дроб, нервната система и бъбреците след попадането му в кръвния поток. Проблемът при процеса по унищожаване на комари е в това, че при лоши атмосферни условия ефективноста против тях е ниска.
Учени от Сингапур и Великобритания изолират антитела, способни да неутрализират евентуално попадане на денга вирус в човешкия организъм. Вирусът денга има четири щама или серотипове. Когато човек е заразен с един от серотиповете, имунната му система започва да произвежда антитела с цел да се пребори с вируса. Образуваните антитела обаче не осигуряват защита и от другите щамове. Междувременно все пак се правят опити на все по-нови и по-нови препарати за унищожаване на комари или поне тяхното отблъскване. Изследователите изолират антитела, които са изключително ефективни при серотип 1. Получени са от пациент, които се е възстановил след инфектиране с денга вирус. В крайна сметка едно лечение или една процедура по унищожаване на комари струва по-евтино?


Експертите са на мнение, че антителата могат да създадат силен имунитет срещу вируса. Въпреки, че в България вирусът денга се среща рядко, случаи на заразяване не са изключени. Поради тази причина, специалисти съветват да се взимат нужните предпазни мерки срещу унищожаване на комари през летния сезон. Комарите са най-многобройни при топло и влажно време, а във влажна среда са активни денонощно. Унищожаването на комари обаче може да бъде приложено почти навсякъде. Насекомите могат да се размножават навсякъде, където има сладководни водоеми. Обилните валежи и високите температури създават допълнително добри условия за тяхното размножаване, което може да наложи някой път многократна обработка срещу унищожаване на комари.

Опасни са само женските комари, които хапят не за да се хранят, а за да осигурят от кръвта на ухапания необходимите вещества за снасяне на яйцата си. Ухапването от комар обикновено е безболезнено и не е опасно, но води до мъчителни състояния и дискомфорт на ухапания и разбира се често и до високи желания за унищожаване на комари. Ако ухапаното място бързо се подуе и увеличи, е възможно да е признак на алергична реакция. За да бъде ефективна борбата с насекомите са необходими няколко масови третирания с препарати за унищожаване на комари в рамките на годината.

При всяко ухапване от комар има потенциален риск от заразяване с над 50 вирусни и бактериални инфекциозни и паразитни болести: малария, жълта треска, денга, енцефалити, хеморагични трески, туларемия, тропическа треска и др. Поради тази причина третирането за унищожаване на комари може да излезне в пъти по-евтино за разлика от леченията.

Отлична среда за развитие на маларийните комари са малки водоеми със стояща или бавнотечаща вода със защитени от вятър или обрасли с растителност брегове, които са добре осветени и огрявани от слънцето.


Тагове:
унищожаване на комари, комари, комар, унищожаване, пръскане, против, борба, вредители, дезакаризация, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv komari, unishtojavane na komari, komar, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент