Унищожаване на кърлежи

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Размерите им обикновено са между 0,11 и 15-20 мм. Едни от тях се хранят с разлагащи се вещества от растителен и животински произход, други са хищници, а трети - паразити върху растения, животни и човека. Унищожаване на кърлежи е важна процедура тъй като може да причини достатъчно главоболия казано в преносен и буквален смисъл.
Кърлежите са предимно временни или постоянни външни кръвосмучещи паразити. Малка част от тях са вътрекожни и вътрешни паразити. Кръвосмучещите кърлежи се хранят рядко - обикновено по веднъж във всяка фаза от развитието си. Те могат да издържат на гладуване с години, а някои - до 11-12 години. Унищожаването на кърлежите е важно за спокойствието на Вашия домашен любимец и дори детето Ви в двора като си играе, не рискувайте да станат по тежки последиците, реагирайте навреме.
Във връзка със смученето на кръв слюнчените им жлези отделят вещество, което възпрепятства кръвосъсирването. Кърлежите са разделно-полови животни с добре изразен полов диморфизъм. От яйцата им се излюпват личинки, които се отличават от възрастните форми по това, че имат три чифта крака. Преди да достигнат възрастно състояние те преминават през фазата "нимфа", която има четири чифта крака, но не винаги полови органи. Нимфите се превръщат във възрастни форми след едно или повече събличания. Унищожаване на кърлежи е най-добре да се направи в началото на затоплящите се месеци, около края на Април, началото на Май месец. Често може да се наложи поне още 2 до 4 пъти да се приложи процедурата по унищожаване на кърлежи.



Какво е медицинското значение на кърлежите?
Кърлежите отделят в тялото на човека дразнещи и отровни вещества, които предизвикват местни или общи болестни състояния, наречени акариноза. Освен това по време на кръвосмученето те пренасят редица опасни заболявания. Ако сте били в градина където не е пръскано против унищожаване на кърлежи и имате главоболие, то е възможно да имате забит кърлеж в главата. Също така бледнеене и падане на кръвното при някои хора също е възможен случай, когато са били някъде където не пръскано за унищожаване на кърлежи.

Как можем да се предпазим?
Предпазването от кърлежи става, като се избягват местата, където те се намират, а когато това е невъзможно - като се вземат мерки за унищожаване на кърлежи или на тяхното попадане върху тялото. Това става чрез използуване на специални или приспособени за целта дрехи, с добре прилепнали краища на крачолите и ръкавите и добре затворена яка. Още по-ефикасно е, ако върху дрехите и откритите части на тялото се нанесат специални вещества - репеленти, които отблъскват кърлежите с миризмата си. Третирането за една обработка при унищожаване на кърлежи излиза много по евтино от цялото създадено неудобство.

За предпазване от кърлежи има значение и избирането на място за сядане и почивка. Това трябва да става на добре огрени от слънцето терени, тъй като кърлежите не издържат на слънчеви лъчи и се крият в сянката на дърветата, листата и тревите. Обаче ако са високи тревите е възможно да има множество кърлежи там, като в този случай е препоръчително окосяване на тревата и пръскане за унищожаване на кърлежи.

Отстраняването на впили се в тялото на човека кърлежи трябва да се извършва чрез спокойно и бавно издърпване, чрез въртене в обратна на часовниковата стрелка посока. Препоръчва се в такива случаи кърлежът предварително да се намаже с мазнина, която предизвиква неговото отпускане. Предвид на това, че той може да е носител на зараза, след отделянето му се изгаря, а мястото на прикрепването му на тялото, както и ръцете, с които е пипан, се дезинфекцират. Спестете си проблеми и повикайте професионалисти в унищожаване на кърлежите.

Тагове:
унищожаване на кърлежи, кърлежи, кърлеж, унищожаване, пръскане, против, борба, вредители, дезакаризация, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv kurleji, unishtojavane na kurleji, kyrlej, karlej, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент