Унищожаване на къртициЗа всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
Унищожаване на къртици – професионално третиране против къртици
Унищожаването на къртици е труден процес, свързан със съчетаване на комплексни мерки по третиране на подземните вредители. Къртиците копаят подземни тунели, на различна дълбочина под земята и при изхода си избутват нагоре пръстта, образувайки заградени от пръст дупки, наречени къртичини. Къртичините създават проблем както в селското, така и в домашните стопанства, увреждайки култури, насаждения и обработващи машини. Ние имаме дългогодишен опит в прогонването и унищожаването на къртици, слепи кучета и други вредители. Ето защо гарантираме за високо качество, което разбира се зависи от продължителността и разпространението на подземните вредители. Основните методи, ползвани за унищожаване на къртици са няколко вида, съчетаващи механични и химични средства за третиране. Те могат да включват прогонващи димки, репеленти за отблъскване, създаване на масивни бариери, унищожаване и други методи. Средствата за третиране се съобразяват с конкретните условия, предпочитанието на клиента и преценката на специалиста от фирмата. Извършваме еднократни обработки, а също така сключваме и абонаментни ДДД договори отговарящи на изискванията на РЗИ (бивше ХЕИ), агенцията по храните ДВСК и наредба №3 от министерство на здравеопазването (МЗ).
Унищожаване на къртици и идентификация на вредителя.
Къртиците са самотни пътешественици и пътуват километри. Те могат да влязат в терена без ограничение от съседен необработен двор, поляна, близка ливада, селскостопански терен или да са пропътували километри до вас, в търсене на добри условия за храна и живот.
Най-често засегнати от къртици са стопани на дворове, градини или оранжерии с декоративни растения, зеленчуци, домати, подправки, краставици и други културни насаждения. Къртиците се привличат от богати почви, в които има струпване на червеи и подземни насекоми, с които се хранят. Макар да не консумират зеленчуци и грудки като сляпото куче, къртиците нерядко увреждат с тунелите си корените на насажданията, особено младите.

Често на огромни терени могат да се появят една или две къртичини, които не са проблем. При голяма популация на къртици в малък двор обаче може да има и двеста дупки. Къртичините се появяват предимно през нощта и са с големина от няколко сантиметра до няколко метра. Под тези дупки съществува мрежа от плитки (разузнавателни) и дълбоки къртичи тунели.
Първата крачка в унищожаване на къртици е идентификация на вредителя. Това не винаги е лесно без да бъде видян. Понякога на засегнатия терен може да има комбинирана атака от къртици, както и от сляпо куче. Наш специалист ще направи оглед на място за преценка и след диагностика, ще препоръча оптималния за условията метод за третиране.
Какви са професионалните методи и специфики при унищожаване на тези вредители.
Ако проблема е дългогодишен т.е. има изградени много тунели на няколко различни нива под земната повърхност, процедурата по унищожаване или прогонване на къртиците ще е по-бавна и може би по-скъпа. От главно значение на успешното унищожаване на къртици е доброто познание на вредителя, неговите особености, биология и начин на живот. Подземните вредители са невидими за човека, не се чуват и локализират лесно. Необходима е правилна преценка за размера на популацията, сезонна активност и други фактори, според които се избира подходящ метод на третиране.
Къртиците са чувствителни вредители и затова борбата с тях често удря на камък. Нерядко ползваните репеленти, сигнални и електромагнитни устройства имат временен ефект, след което те свикват с тях и започват да ги заобикалят. За успех е необходим комбиниран професионален метод за отстраняване, унищожаване и третиране от специалисти в дълъг опит в тази посока.
Един хуманен метод за отстраняване на къртици от терена е ползването на звукови и сигнални устройства, които отпъждат къртиците. Те ще са ефективени единствено ако се положат като бариера в целия терен. Добре е при подозрение за къртици, реакцията да е бърза. Женските раждат до осем малки за сезона и следващата година от 20 къртичините ще станат тройно.

За отстраняване на къртици, според условията, сезона и времето, могат да бъдат използвани димки, химични средства, капани и други методи. Димките са с репелентно действие, отделят въглероден диоксид и гонят къртиците. Те се полагат след професионална преценка, съобразно навиците на животното, подходящ момент и условия за действие, близост на вредителя до терена, сезон и час от денонощието, в който къртиците са активни.

Важно: Обичайно за отстраняване на проблеми с къртици е достатъчно едно третиране. При наличие на лоши климатични условия, изпуснат сезон на активност, далечина на къртиците от терена и други неблагоприятни фактори е възможно обработката да се повтори. При средна популация и нормални условия борбата с къртици протича успешно с еднократно посещение. Третирането е ефикасно, поради дългия ни опит и отличното ни познание на навиците им.
Как да си помогнете сами за по-качествена защита от къртиците?
Ето няколко неща, които трябва да спазите преди да ни поръчате услугата унищожаване на къртици:
  • Не трябва да разравяте или да заравнявате вече образуваните къртичини – купчинки с пръст.
  • Не трябва да наливате вода, нафта или други течности в дупките на къртовете.
  • Не трябва да тъпчете нищо в къртичините. - Не трябва да поливате с течности върху къртичините, а също и по самата площ, която е засегната от тях, поне 48 часа преди да ви посетим.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
При проблем с къртици, ние записваме максимално близък час и ден за услугата унищожаване на къртици, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги в работно, неработно време, работни и почивни дни.
Колко ще ми струва ДДД услуга за унищожаване на къртици?
Цените за обработки с пръскане и унищожаване къртици, се определят от вида обработка, избрания от клиента метод, големина на популацията, третирания терен, мястото на обекта и условия на средата. Броят необходими третирания се преценява на място, като се наблюдава мястото и спада на пораженията след първата обработка.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
пръскане против къртици, къртици, къртица, пръскане, против, борба, вредители, дератизация, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv kurtici, borba sus kurtici, progonvane na kurtici, kurtici, kurtica, pruskane, protiw

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент