Унищожаване на мишки

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Късната есен е времето, в което мишките и плъховете отново търсят убежище в домовете. Затова трябва да направим всичко възможно да ограничим настъплението им и да направим поне едно третиране за унищожаване на мишки - особено в къщите, които са в близост до селскостопански терени, стопанските постройки или до приземните етажи и сутерените на жилищни сгради.

Мишките и плъховете пренасят 35 опасни заразни болести. Сред тях са т.нар. хантавирусни инфекции. Унищожаването на мишки обаче може да предотврати появата на такива инфекции. Смята се, че някогашен представител на рода на хантавирусите е вероятен причинител на епидемии през XVI век, убили ацтеките. Гризачите могат да донесат също рикетсиози (остри инфекциозни заболявания, предизвикани от бактерии), а кърлежите по тях е възможно да докарат лаймска болест (борелиоза) или хеморагична треска. Унищожаване на мишки е процедура, която може да Ви спести много здравословни проблеми, важна е Вашата бърза реакция, за сигнализирането на този проблем с този вредител.

Друго тежко заболяване, за което виновни са мишките и плъховете, е туларемията. Тя застига хората, ако гризачите са били в контакт с хранителни продукти. Най-често източник на заразата се оказва зимнината. Туларемията протича с подуване на шийните лимфни възли, обикновено едностранно. Наблюдавани са също очни форми на болестта. Те се отключват, ако човек е докоснал очите си с немити ръце, например докато бели зеленчуци, които преди това са били в контакт с болни мишки. Обработката за унищожаване на мишки излиза много пъти по евтино за разлика от всичките лекарства, които биха помогнали за заразите. В някои случаи се налага да се направят още една или повече процедури по унищожаване на мишки, зависимост от помещението.


Унищожаването на мишки не е процес, който с осъществява целогодишно, предимно есенно време се започват главоболията с тях. Най-добре е регулярно да проверявате за наличието на следи от мишки и в момента в който установите, че имате такива да се направи процедура по унищожаване на мишки. В сутерените, където се съхранява зимнината, е препоръчително бурканите, консервите и всички останали продукти да са най-малко на 30 см от пода. А храната в цялата къща да се държи в затворени съдове. Тази за домашните любимци да не се оставя непокрита през нощта. Където има гризачи, поставяйте капани. Може дори собственоръчно да опитате да третирате редовно за унищожаване на мишки. Почиствайте жилищните площи от екскрементите и урината им, след това дезинфекцирайте.
В противен случай Ви дебне заразно заболяване. Приземните етажи и самостоятелните къщи или вили са в най-голям риск от гризачи, тъй като плъховете лесно попадат в тях чрез канализацията. В големите градове в нея живеят обикновено 2-3 пъти повече плъхове, отколкото са жителите на населеното място. Например в София има милиони гризачи. В тази връзка когато се пръска за унищожаване на мишки се стараем да обхванем дори канализационните тръби.


Тагове:
унищожаване на мишки, мишки, мишка, унищожаване, пръскане, против, борба, вредители, дератизация, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv mishki, unishtojavane na mishki, mishki, mishka, mi6ka, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент