Унищожаване на оси и кошери

Цени за унищожаване
Начини на унищожаване

Съществуват огромен брой видове оси, които могат да водят уединен начин на живот ( пътните и роещи се оси – правят дупчици в почвата, осите-дърводелци – в дървесината, тези неща правят по-сложен процеса по унищожаване на оси тъй като могат да бъдат дори на най-необичайните места, където не се забелязват) и да живеят на големи семейства, създаващи специални гнезда.(унищожаване на кошери и оси е много опасно и внимавайте изключително много в тези процеси! Съветваме Ви да се запознаете добре с техния характер преди да преминете към унищожаване.) Най-често горските оси строят гнезда в клоните на дърветата и храстите, а представителите на средната оса – под чердаците, стрехите, в бараките. Точно този вид, обикновено, безпокои хората. Заселвайки се по съседство започват да претендират за заеманата територия. Именно те се срещат по сладките узрели плодове или кръжат над кухненската маса, привлечени от някакъв аромат. Това са най-честите случаи заради, които сме извиквани за унищожаване на оси, тъй като често може да се получи остра алергична реакция от тяхното ожилване докато обядвате или релаксирате в градината.

Най-големия проблем в процеса по унищожаване на оси е факта, че идва етап в който започват да се размножават много по-бързо. Осите правят гнездата си пролетно време, избирайки скрито място. С това се занимава презимувалата самка-царица – лепи гнездото търпеливо и акуратно, килийка след килийка, снасяйки яйца и изхранвайки личинките. Те растат и скоро се раждат млади работнички оси. Най-ефективно е да ни извикате за унищожаването на осите в момента в който усетите ,че се засилва техния брой, защото с тяхното появяване самката прекратява излизането от гнездото за да търси храна. Сега тя само създава ново потомство, а работничките хранят нея и новите личинки и разширяват гнездото. Вътре в него се поддържа температура от 30 градуса. При благоприятни условия, към есента колонията може да достигне до няколко стотици индивида. Когато това стане, процеса по унищожаване на оси става изключително опасен и сложен. През есента от килийките се раждат самци и самки, но за презимуване остават само оплодените самки, а търтеите-самци и работничките умират. Бъдещите царици зимуват в скришни места и пролетта стават основателки на нови колонии.


Унищожаване на оси може да Ви се наложи да го правите дори и в земята, има и земни кошери и оси, които старателно си прокопават без проблем дупчици в земята. Разхождайки сред природата, заобикаляйте стари изкорубени дървета и не се съблазнявайте да повървите боси по зелената трева, изпъстрена с цветя – и в дърветата и в тревата може да има оси или подобни не безопасни насекоми. Най - добър резултат дава прилагане на процедура по унищожаване на оси през пролетта или първата половина на лятото с унищожаване на единично презимувалите женски оси и унищожаване на гнездата им. Така се предотвратява появата по-късно на стотици оси. Унищожаването на осите има редица специфики. Понякога ужилването от оса може да доведе до алергичен шок и до още по-тежки последици, ето защо ви съветваме да бъдете изключително внимателни при откриването на гнездо на оси, неговото унищожаване и по възможност да не предприемате сами действия срещу него. Не трябва да забравяме факта, че много хора са алергични към оси без самите те да знаят и така несъзнателно рискуват живота си. За това напомняме да бъдете внимателни при унищожаване на оси и да не го правите ако не сте го правили до сега! Риска се крие дори за професионалистите, които познават характера им в процеса на унищожаване!


Тагове:
унищожаване на оси, оси, оса, унищожаване, пръскане, против, борба, вредители, дезакаризация, отстраняване, дезинсекция, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv osi, unishtojavane na osi, osa, pruskane, uni6tojavane, protiw, unishtojavane, ubivane

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент