Унищожаване на сляпо куче



За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


За частни жилища
За етажна собственост
Контакти с нас
Унищожаване на сляпо куче и трудности в борбата с него.
Цени за унищожаване
ЖилищеЦена
Боксониера? лв.
Едностаен70 лв.
Двустаен70 лв.
Тристаен70 лв.
Четиристаен70 лв.
Сляпото куче е може би един от най-трудните за унищожаване вредители. Унищожаването му е труден процес, съчетаващ комбинирани методи за унищожаване с подземния вредител. При нас основно ще видим Планинското сляпо куче. Макар наречено планинско, то обитава местности, по-близки до ливади, пасища и особено райони с насаждения и растителни култури.
Сляпото куче нанася огромни щети с набезите си. То се храни луковици на растителни култури. Потърпевш може да бъде стопанина на всеки двор, парник и зеленчукова градина. Сляпото куче унищожава картофите, морковите, корени и луковици на подправки, зеленчуци и дори грудки на цветя.

Пораженията, нанесени от сляпо куче се увеличават драстично в края на сезона, когато натрупва храна за зимата. В тези моменти кореноплодите са най-уязвими. Щетите се усещат особено в малки и средни градини, от които изчезват десетки килограми културни и зеленчукови насаждения.

Успешнното унищожаване на сляпо куче е нелеко, поради естеството на вредителя. Днес сляпото куче е в близкия необработен двор, на следващия ден идва при нас, а утре може да посети съседа ни. Трудно се локализира обитанието му, защото е под земята. За ефикасното му унищожаване са необходими дълбоки познания върху биологията и предишен богат опит в унищожаването му.
В какво се състои професионалното унищожаване на сляпо куче?
Като първа стъпка за унищожаване на сляпо куче, в началния контакт, фирменият специалист задава въпроси, за да уточни размера на пораженията и вида на вредителя. Често набезите от сляпо куче се бъркат с атаки от къртица, защото подземния вредител рядко се вижда. На повърхността се наблюдават разкопани дупки, подобни на къртичините.

Понякога клиентът не е сигурен за типа на вредителя и само предполага вида му. За потвърждение е необходим оглед на място. Характерни за сляпото куче в насаждения са дупки под кореноплодите. Забележите ли домати, чушки, моркови или подправки да изглеждат като потънали в почвата, това е почти сигурен сигнал за набези от сляпо куче.

Друг характерен белег, различаващ сляпото куче от къртицата е размера му. Къртицата е дребна, сляпото куче е два до три пъти по едро от нея. Ако сте късметлии да го видите, това спомага диференциацията. Критерият не е единствен, малките са дребнички и могат да се объркат с къртица. Не рядко мястото се атакува едновременно и от двата вредителя.

На пазара се продават ред отрови, звукови средства и набор от механизми за унищожаване на сляпо куче. Често обаче резултатът от тях е временен или нулев. Звуковите механизми имат малотраен ефект, с който сляпото куче свиква. Капаните обичайно се заобикалят, а отровите няма как да подействат, ако в момента нашественика се разхожда в съседния двор.

Сляпото куче е от типа вредители, с който приоритет в борбата е предимно познание на биологията и навиците му. Препоръчително е при проблем с него да не се губи време, в което популацията да се увеличи драстично, а да се потърси навременно професионална помощ по унищожаване на сляпо куче.

Разполагаме със професионалисти, специализирани ветеринари с дълъг опит, които ще направят точна диагностика на вредителя на място. След огледа, на клиента се помага да избере метода на унищожаване или отстраняване на сляпото куче. Разполагаме с богата гама от методи за третиране, включващи капани, механични средства, репеленти и препарати.
Колко време след поръчката ми ще ме посетите?
При проблем със сляпо куче, ние записваме максимално близък час и ден за услугата борба с къртици, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги в работно, неработно време, работни и почивни дни.
Колко ще ми струва ДДД услуга за борба със сляпо куче?
Цените за обработки с пръскане и борба със сляпо куче, се определят от вида обработка, избрания от клиента метод, големина на популацията, третирания терен, мястото на обекта и условия на средата. Броят необходими третирания се преценява на място, като се наблюдава мястото и спада на пораженията след първата обработка.
Имате въпрос, чийто отговор не фигурира тук?
Не се колебайте и попитайте веднага! Свържи се с нас чрез формата за контакти или задай въпроса си на страницата във Facebook.

За частни жилища и етажна собственост
За всички обекти с площ над 100 м?
За абонаментни ДДД договори


Контакти с нас
За нас във Facebook
Тагове:
пръскане против сляпо куче, прогонване на сляпо куче, борба със сляпо куче, куче, сляпо, пръскане, против, борба, вредители, дератизация, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, обработка, договор, абонамент, цена, pruskane protiv sliapo kuche, borba s sliapo kuche, progonvane na sliapo kuche, sliapo, kuche, pruskane, protiw

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент