Бълхите по животните - унищожаване на бълхи в двора

Бълхата представлява безкрилен паразит, който се изхранва смучейки кръв. Тя е с малки размери, тъмен цвят, сплеснато тяло и изключително развити крака, с който скачат бързо и високо. Може да се каже, че най-широко разпространени са три основни вида бълхи – кучешка, котешка и съответно човешка бълха. От тях най-често се среща котешката бълха, макар и наречена така, тя паразитира по абсолютно всички.Унищожаване на бълхи се прилага в топлите месец като е най-добре в самото начало на стоплянето да се пръска срещу тях.

Бълхите, рядко нападат човека, тъй като липсва гъста окосменост, където да може да се скрие. Затова те предпочитат домашни любимци, селскостопански животни, птици, което автоматично означава, че ако имате някое от изброените задължително ще се сблъскате с бълхите. Те са много упорити паразити, които се размножават изключително бързо и също толкова бързо се разпространяват,  поради тази причина е препоръчително, за унищожаването на бълхи, да се наеме фирма, която да обработи, апартамента, къщата, двора или фермата с професионален и ефикасен препарат.

Унищожаването на бълхите протича в два етапа. Първата обработка на засегнатото място унищожава всички живи възрастни форми на паразита. Втората обработка трябва да бъде извършена от 7 до 10 дни след първоначалната, като целта ѝ е да унищожи новоизлюпилите се от  снесените навсякъде яйца бълхи.  Когато се третират дворове и тревни площи, препаратите имат едновременно действие, както срещу бълхи, така и срещу и кърлежи.

Когато се извършва унищожаване на бълхи в апартаменти и къщи е необходимо на мястото да няма храни, които да са открити. По време на самата обработката, е препоръчително поради мерки за безопасност, в помещенията да няма деца или възрастни. Домашните любимци също трябва да бъдат изнесени навън, дори и аквариумите с декоративни рибки, за да не попречат препаратите, които се използват за унищожаване на бълхите, на здравето им. След като  обработката на помещението приключи  се налага затваряне на помещението, като трябва да се спазва карантинен срок, след което помещенията да се проветрят много добре. От голямо значение е да знаете, че  при наличието на домашни любимци, обор или ферма, за да бъде трайно и качествено унищожаването на бълхите, първо винаги трябва да обезпаразитите животните.

При обработването на  къщи с дворове, помещенията се третират по същия начин, но тук  задължителното е да бъде третиран и дворът. Обемът на обработваната територия е тясно свързан с условията в средата. Ако дворът ви  е в близост до ферма за селскостопански животни, трябва да бъде извършено пълно обезпаразитяване на терена.

За да бъде унищожаването на бълхи, в дворове и открити площи, ефикасно е необходимо времето да бъде сухо, тоест без валежи.  Най-подходящото време за пръскане е сутрин и вечер, когато времето е по-хладно. Препаратите, които са специализиране за третиране на външни площи действат само през необходимото време за унищожаване на бълхите , след което се изпаряват. След карантинния срок, през който действа препаратът, площта е безопасна за употреба.


Name: Remember me
E-mail: (optional)
Smile:smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Captcha
CAPTCHA, click to refresh

Трайно унищожаване на вредители! ДДД Договор и ДДД Абонамент